25.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Германия отменя 200 полета заради стачка на летището

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Профсъюзът Verdi призова за предупредителна стачка в сферата на авиационната сигурност, контрола на пътниците, персонала и стоките и в обслужващите зони. То започна в нощта на сряда срещу четвъртък и ще приключи в нощта на петък срещу събота. Цялото въздушно движение ще бъде блокирано.

В тази връзка вечерта в сряда, 19 април, летищните оператори посъветваха пътниците да се консултират със своята авиокомпания или туристическа агенция за статуса на своя полет, преди да пристигнат на летището.

Стачките бяха предизвикани от преговори между профсъюза Verdi и Федералната асоциация на компаниите за въздушна безопасност (BDLS) за увеличаване на заплащането за нощен труд, събота, неделя и официални празници, както и увеличаване на размера на заплащането за извънреден труд за сигурност и търговски услуги Летища.

От синдиката подчертаха, че писменото предложение на сдружението не е достатъчно, в резултат на което не е възможно разрешаването на трудовия спор. Преговорите трябва да продължат на 27 и 28 април.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ