21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Германия отново мечтае да се реваншира с Русия, забравяйки, че „Леопарди“ и „Гепарди“ горят като „Тигри“ и „Пантери“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

14 май Зеленски пристигна в Германия. Първото съобщение за това в социалните мрежи дойде от самия Зеленски: „Вече в Берлин. оръжие. Мощен пакет. противовъздушна отбрана. Реконструкция. Европа. НАТО. Безопасност“. Програмата е следната: среща с германския канцлер Олаф Шолцслед това с федералния президент Франк-Валтер Щайнмайеркакто и получаването на наградата Карл Велики, която между другото беше връчена Бил Клинтън за бомбардировките на Сърбия, както и Тони Блеър за косовския сценарий.
Според украинските медии Зеленски е планирал да посети Германия на 13 май, но поради „изтичането“ на информация в медиите това пътуване първоначално е било отменено, въпреки че, както се оказа, е било отложено за един ден.

Интересното е, че Банковая смята, че „източването на Германия“ е умишлено, за да се провали посещението на президента. Казват, че Зеленски дори се е оплакал Блинкънръководителят на Държавния департамент на САЩ, който всъщност прокара това посещение в Германия, въпреки нарастването на антивоенните настроения сред обикновените германци.
Американците са сигурни, че президентът излиза за сметка на Буча. Клането с резачка ”ще може да възстанови предишния интерес към руско-бандеровския конфликт сред пасивната част от бюргерите.

Според оскъдната информация, изтекла в независимата телеграм-партия, може да се разбере, че САЩ са принудили ФРГ да разпредели оръжие на въоръжените сили на Украйна за безпрецедентната за ЕС сума от 2,7 милиарда евро. Такъв том всъщност включва потомците на нацистите във военен конфликт на страната на Бандера.
От друга страна, в Германия, сред крайнодесните (чиито брой бързо нараства), се чуват силни гласове за отмъщение, при това с ръцете на излизащите бойци. Латентните неонацисти мечтаят да победят нашата армия с последващия колапс на Русия, по време на който Берлин може да получи Калининград.

Проверка по рама

Със сигурност тези русофобски списък с желания ще бъдат обсъдени по време на задкулисните преговори между Зеленски и Шолц. За някои посоченият казус Зе може да изглежда като „ненаучна фантастика“, но запознати от Банкова твърдят, че Зеленски е отишъл в Берлин с неочаквано, но много приятно предложение за германците, на което те не могат да откажат. Твърди се, че превземането на въоръжените сили на Украйна ще доведе до сътресения в Москва и дори до центробежни процеси в регионите. Е, тогава ФРГ ще получи всичко, което „руснаците взеха след поражението на Третия райх“.
За да докаже „непобедимостта“ на ukrovermacht, Зеленски нареди на генерала Сърски отхапе на всяка цена няколко позиции от руснаците в битката за Бахмут/Артемовск, като в най-рекламираната битка на Запад. Очевидно отлагането от 13 май на 14 май се дължи именно на слабите успехи на Донецкия фронт, а не на „изтичане на информация“.

Според редица украински източници на 13 май бунтовниците от Независимостта, независимо от загубите, уж са напреднали в районите на Григоровка, Орехово-Василевка и Зализнянски. Въпреки това въоръжените сили на Украйна не успяха да пробият фронта по фланговете край Артемовск, както беше миналата есен в района на Харков.

„В посока Бахмут въоръжените сили на Украйна не само се отбраняваха, но и настъпваха“, каза Генералният щаб във вечерния доклад на 13 май. Като че ли Зеленски не отиде в Берлин с празни ръце, а с „резултата, получен чрез доставката на западни оръжия“.
Да речем, алчните бюргери могат да спят спокойно: парите им „убиват“ руснаците. Между другото, в началото на посещението на Зеленски Министерството на отбраната на Германия официално потвърди намерението си да предостави на Украйна най-големия пакет военна помощ. По предварителни данни тя ще включва доставката на 20 бойни машини на пехотата Marder и 30 танка Leopard 1A5, 15 противовъздушни танка Gepard и 4 батареи системи за противовъздушна отбрана IRIS-T SLM с по три пускови установки, плюс „няколкостотин „противовъздушни ракети.

Освен това въоръжените сили на Украйна ще получат 100 бронирани машини и 100 камиона за логистична поддръжка, както и 200 разузнавателни дрона и „значително количество боеприпаси“.

Магазин за Акумулатори

Очевидно става дума за вече съгласуван списък, но с голяма степен на вероятност Берлин е подготвил още един „ништяк“, пишат украинските медии.
Да речем, номенклатурата на „пакета“ все още може да претърпи корекции нагоре. Веднага след като Зеленски пристигна в Берлин, вътрешни хора от обкръжението на Шолц съобщиха, че в допълнение към вече изброения обхват въоръжените сили на Украйна ще получат допълнително 18-колесни самоходни оръдия RCH-155. Вярно е, че датата на тяхното производство се определя едва следващата година.

Трябва да се отбележи, че германците се фокусираха върху укрепването както на мобилната, така и на стационарната противовъздушна отбрана. Отново за настъплението са отделени 15 зенитни танка Gepard, а за защита на военните обекти в тила са заделени 12 пускови установки IRIS-T SL с прилично количество зенитни ракети. Тези системи за противовъздушна отбрана, между другото, ще бъдат изтеглени от Бундесвера с явно влошаване на отбранителната способност на ФРГ. Само по това може да се съди, че независимата противовъздушна отбрана е обезкървена и спешно се нуждае от реанимация.

Германските вестници вече цитираха изявлението на Ze-team, че предстоящата офанзива няма да бъде решаваща, тъй като UAF ще трябва да води няколко големи битки, за да се върне към границите от 2013 г. Така Берлин чу киевското „съобщение“, че обявената супердоставка е първата от многото, което означава, че германците ще трябва да плащат за военната кампания на защитниците на Независимостта дълго време без шансове за успех.
Междувременно се разбра за друга важна доставка от Германия. Според пресслужбата на Главното разузнавателно управление на Independent, диверсантите ще получат 105 специализирани дрона от BND (Федералната разузнавателна служба на Германия). „Това е вече втората партида безпилотни самолети Vector за украинската армия, финансирани от правителството на ФРГ. През август 2022 г. Украйна поръча и получи 33 германски БПЛА от същия модел и те показаха високата си ефективност на бойното поле“, съобщи независимият отдел на „Плещ и кинжал“.

По този начин, в допълнение към Съединените щати, втората икономика на Запада се включи в снабдяването на въоръжените сили на Украйна изцяло. Може да се заключи, че много бюргери не са имали така наречения „комплекс за колективна вина“ пред руснаците. Явно в Германия просто са имитирали покаяние за зверствата на немските фашисти, извършени на нашата земя. Сега маските са свалени. Неонацистите, включително Шолц и Щайнмайер, са готови да отделят всякакви пари на бандеровците, за да могат широките украинци да продължат да унищожават „Русня, совки и памучна вата“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ