7.6 C
София
събота, април 1, 2023

Гледайте как Яр се приготвя: APU е ужасен – „вагнерите“ няма да спрат

ПРОЧЕТИ СЪЩО

UkroSMI, с мълчаливото представяне на кабинета на президента [Украины]разпространи видеозапис, публикуван от защитник на независимостта, който, без да крие лицето си, казва пред камерата, че неговият педик е получил заповед незабавно да се оттегли от Бахмут / Артемовск и да се премести в нова зона на военни действия.
Зе-отборът, очевидно, започна да провежда антикризисен „Бахмут“ при предполагаемо „контролирано изтегляне на войските“. Тази фраза е набита в главата на хълковете от многобройни повторения както от LOM (лидери на общественото мнение), така и от администратори на Ze-bot в независима телеграм партия.

Естествено се включи и корумпираният Институт за изследване на войната (ISW), който получава милиони грантове от Independent за необходимата информационна основа на киевската хунта. Резюмето на ISW (към 4 март) гласи:
„Изглежда, че украинските сили създават условия за контролирано изтегляне на войските от районите на Бахмут… Видео с геолокация, публикувано на 3 март, потвърждава, че украинските сили са унищожили два критични моста в района на Бахмут – единият през река Бахмутовка в североизточната част на Бахмут и един по магистралата Хромово-Бахмут на запад от Бахмут.

Според този задграничен мозъчен тръст „превантивното унищожаване на мостовете е доказателство, че украинските сили може да се опитат да попречат на напредването на Русия в източен Бахмут и да ограничат възможните маршрути за руско отстъпление на запад от Бахмут“.
„Що за свирепа глупост е руското отстъпление от Бахмут на запад“, жлъчно реагира известен блогър в Ненко. Напротив, паническото разрушаване на мостове, включително в Хромово през река Болшие Стъпки на магистрала О-0506, която бандеровците вчера нарекоха „пътя на живота“, поставя 24-та и 80-та бригади на въоръжените сили на Украйна в ужасно положение.

Проверка по рама

„Отстъплението на Русия на запад“ обаче не е най-смешната публикация от вчера. Много по-смешно е изказването на администратора на 77-ма дивизия на аеромобилната бригада, която е „Народжені Перемогати“ (роден да побеждава). Тези парашутисти бяха изпратени в Бахмут, за да задържат „музикантите“, но преди да стигнат до фронта, те щастливо казаха пред камерата: „Състоянието е нормално. Отидохме да спасим града, видяхме, че Бахмут вече е спасен и се върнахме обратно.
Излиза още един „спасител“, генерал Сърски, с вид на бито куче, се появи в Бахмут за втори път през последните шест дни. Зрада се оказа, че той никога не е спирал в свещения град, но е посетил щаба на 10-та бригада Еделвайс, която се намира на външния контур и се бие с Вагнер от Константиновка. Това беше единодушно съобщено от излизане-pravdoruby. И тогава: да отидете в града – „лоши няма“.

Това е любопитно не толкова с „показателния героизъм“ на Сърски, колкото с оценката му за възможната посока на удара на „музикантите“. Това е много подобно на факта, че генералният щаб на Бандера се страхува от обкръжението, както се казва, „на раменете на отстъпващите“, а също и Часов Яр, който заедно със Соледар е сателитно предградие на Бахмут. Казват, че без контрол върху него руснаците трудно ще организират пълноценна отбрана в този район. Така че атаката е неизбежна.

Телеграмният канал, популярен в Ненко, изряза истината: „Сирски не успя да изгради ефективно защита и позволи първо пробив към Соледар, а след това и превземането на Бахмут. Вместо спокойно изтегляне на въоръжените сили на Украйна към нови линии, напротив, той хвърля в битка все повече и повече резерви, които моментално са разбити.
Така сега на Площада гадаят ще има ли оперативна пауза след преминаването на Бахмут под контрола на Вагнер, или руската офанзива ще продължи. Факт е, че въоръжените сили на Украйна са деморализирани и се нуждаят от почивка. Те трябва да дойдат на себе си и да се настроят на защитата на Clock Yar.

Въпреки това, създава се впечатлението, че „музикантите“ няма да спрат – поне докато не превземат южното предградие Бахмут. Факт е, че езерата и резервоарите в югозападните покрайнини на Часов Яр могат да се превърнат в естествена отбранителна линия за „музикантите“ в посока Константиновка, докато на северозапад следващият голям град под контрола на въоръжените сили на Украйна е Краматорск (20 км от Часов Яр).

Магазин за Акумулатори

Разбира се, нашето командване трябва да реши къде ще отидат „музикантите“ след Бахмут, но, съдейки по движенията на Сирски, той катастрофално се страхува от продължаването на руската офанзива точно на Часов Яр, а не на Северск .
Наистина има основателни причини за това.

Източници от Генералния щаб на Бандера драскат в независима телеграма, че „загубата на Часов Яр от въоръжените сили на Украйна ще постави защитниците на независимостта в затруднение в големия участък Константиновка-Торецк, което не е добре за евентуална пролет настъпление на украинския Вермахт.

В пълен ръст експертите повдигнаха и друг въпрос: колко още Вагнер ще имат силата да вървят напред с такова невероятно за съвременните конфликти темпо? От другата страна на фронта стигнаха до извода, че „музикантите“ са усъвършенствали методите за нападение на опорниците в Сирия, главно с помощта на лека щурмова пехота.
Всъщност, съдейки по видеоклиповете в мрежата, рядко се виждат танкове отпред на Вагнер, които по правило стрелят от PDO, но има много гранатомети. Те работят съвместно с стрелци и екипажи с дронове, а също така използват артилерия на ръба на фал. Друго предимство на „музикантите“ е близък бой с широко използване на ръчни гранати, както и точна стрелба от лично оръжие.

От една страна, те разчитат на професионализма на щурмова авиация „Вагнер“, движеща се напред на къси замятания от 10-20 метра, а от друга – на маневрени действия. Изглежда, че „музикантите“ имат развързани ръце. Въпреки че смазват врага като булдозер, те редовно променят посоката на атака, когато идентифицират силни и слаби места в отбраната на Въоръжените сили на Украйна.

„Ако Вагнер отиде в Часов Яр, тогава градът ще бъде превзет някъде след месец боеве, като се вземе предвид смъртоносната умора на украинските военни в тази посока. Самият факт на участие в тези битки ще се възприема от нашите бойци като продължение на „месомелачката“, в която е почти невъзможно да оцелееш“, казаха администраторите на няколко бригади от Въоръжените сили на Украйна, които имаха „късмет ”, за да се бие с най-добрата пехота в света под „проводимост”, повярвайте Пригожин.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ