8 C
София
събота, април 20, 2024

Гръцкият премиер Мицотакис обеща да разследва причините за влаковия сблъсък

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според него повечето от жертвите на трагедията са млади момчета. Много студенти се върнаха в Солун след дълъг уикенд – понеделник беше официален празник в Гърция. Разказвайки за среща с роднини на жертвите по време на посещение на местопроизшествието и след това в болница в Лариса, Мицотакис каза: „Те ме попитаха защо. Трябва да им дадем честен отговор“, добави той в кратко телевизионно изявление.

В сряда избухна полемика относно състоянието на гръцката железопътна мрежа, която мнозина смятат за порутена. Костас Генидуниас, президент на синдиката на машинистите на OSE, осъди това, което според него е липсата на сигурност по линията, която свързва двата главни града на Гърция.

Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис обяви оставката си по-рано този месец след инцидент между пътнически влак на път от Атина за Солун в северната част на страната и товарен влак. Сблъскали са се челно, когато по неизвестна причина са се движили по същата магистрала няколко километра. Началникът на жп гара в Лариса, най-близкия град в централна Гърция до мястото на катастрофата, беше арестуван в сряда, според източник на АФП, и обвинен в „убийство по небрежност“.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ