32.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ! Рена Стефанова напира за кмет на Русе с крадени кодове за машинния вот (ДОКЛАД на ДАНС)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Измамата с машинния вот лъсна! Кандидатът за кмет на Русе от ПП-ДБ Рена Стефанова се надява с крадените кодове за машинния вот да успее да издрапа от незавидното 4-о място до върха.

Грандиозният скандал лъсна два дни преди изборите, след като от българското ФБР – ДАНС, обвиниха зам.-министъра на електронното управление Михаил Стойнов от квотата на ПП-ДБ в манипулация на машините за гласуване.

По време на спешно свикан председателски съвет днес бе разгледан доклад на спецкслужбата, на който се вижда как два дни, след като ЦИК генерира ключа за защита на машините за изборите, Стойнов заснел процедурата с телефон и я е свалил на флашка.

Така излиза, че наглед невъзможната кандидатура на Рена Стефанова, добутана от нейния работодател – олигарха Николай Събев – Дедо Еконтий, може и да се прокрадне към балотаж с цената на колосална измама.

Проверка по рама

Заради абсурда председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов директно поиска ареста на заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнев, защото, по думите му, „записал хеш кодовете на машините за гласуване“.

„Изборите, ако не се намери решение да няма машини, ще бъдат опорочени. Това е нечувано като история досега“, настоя в кулоарите на НС и Делян Пеевски, след като по-рано от „Има такъв народ“ съобщиха, че от доклад на ДАНС става ясно, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините.

„ПП-ДБ фалшифицира изборите, крадат машини. Има запис от охранителни камери. Има доклад на ДАНС, изпратен до Народното събрание, президента и Министерския съвет“.

„Има такъв народ“ настояват да се отмени машинното гласуване и искат външния министър Мария Габриел да дойде в парламента.

„Софтуерът се манипулира с 2 кода и този зам.-министър има и двата кода и може да се манипулира машинния вот“, подчерта каза Тошко Йорданов.

Материалът ГРАНДИОЗЕН СКАНДАЛ! Рена Стефанова напира за кмет на Русе с крадени кодове за машинния вот (ДОКЛАД на ДАНС) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ