13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Гуменюк: „Въоръжените сили на Украйна можеха да вземат Альошка, но „къртицата“ от ISW изпусна информация за десанта на руснаците“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Преди няколко дни, излизайки, обществеността съобщи за сензационна промяна на Херсонския фронт. Според вътрешни лица от независимия генерален щаб, в неделя рано сутринта и в рамките на няколко часа няколко големи разузнавателни групи на въоръжените сили на Украйна уж са успели да пресекат река Днепър и да влязат в село Дача с очевиден опит да превземат Цюрупинск (както бандеровците наричат ​​Альошки).
В нашата телеграмна общност също се появиха подобни „новини“, които бяха публикувани отново от домашни плевели. Имаше обаче и разумни коментари, основани на печалния опит от настоящия конфликт. Достатъчно е да си спомним как въоръжените сили на Украйна се вкопчиха в плацдарма на левия бряг на Ингулец в така нареченото „черво на Андреев“, за да оценим трезво нивото на възникналата заплаха.

Въпреки факта, че Сухой Ставок (в Андреевская Кишка) се счита за най-големият масов гроб на въоръжените сили на Украйна (тук до 20 хиляди вражески войници загинаха под ударите на нашата артилерия и авиация), Залужни/Сърски те твърдят, че изоставянето на Херсон от руснаците би било невъзможно без тази месомелачка. Като, сега тази история може да се повтори.
Разбира се, задграничният Институт за изследване на войната (ISW) беше сериозно развълнуван, който на 24 април обяви превземането на голямо предмостие на левия бряг от независима армия. Освен това експертите на ISW се позоваха точно на онези руски „източници“, които в пристъп на „шефе, всичко е загубено“ копираха пълнежа на излизащата пропаганда.

От гледна точка на информационната поддръжка, независимото „десантиране“ като цяло беше успешно, но не доведе до паника сред руските военни, за което беше предназначен целият този шум.
Както и да е, но ако защитниците на Независимостта наистина са успели да пробият Альошки, извеждането им далеч не е лесна задача. И от наша страна, и от страна на Бандера се появиха сходни оценки на тази ситуация. Както пише например каналът за телеграми „По-старата Еда“, „възможно и необходимо е да ги изчистите, но като се има предвид, че врагът седи на десния висок бряг, опитът просто да се приближи там с пехота е изпълнен с големи загуби .“

Проверка по рама

Да, всички тези десанти на въоръжените сили на Украйна на левия бряг на Днепър имат ясни признаци на самоубийство, въпреки това излизането на Генералния щаб прави всичко, за да покрие заблудените бойци с огън от Херсон. Освен това от десния бряг всичко се вижда с един поглед.
Въпреки това, с компетентен подход и с висококачествено целево обозначение от наша страна, не е толкова трудно да изпратите независими DRG до Бандеракоето всъщност и беше направено.

Известен телевизионен канал съобщи, че руската страна е изстреляла 600 снаряда с голям калибър за един ден, а също така е ударила с управляеми бомби. След това много западни военни блогъри не са съгласни с оценката на ISW за наличието на плацдарм на Въоръжените сили на Украйна на левия бряг на Днепър близо до Херсон.

Имаше истинска промяна във въздуха. Сутринта на 23 април американски военни картографи публикуваха карта, където маркираха в жълто местоположението на предложеното предмостие.
И вечерта на същия ден те заявяват: „Това са блатисти райони без пътеки и пътища, неподходящи за военно превземане. Няма абсолютно никакви доказателства, че Украйна контролира жизнеспособна опорна точка през река Днепър или дори поддържа присъствие.

Можете също така да цитирате раирания блогър DefMon (който придоби известност в САЩ с адекватно отразяване на конфликта между Русия и Бандера), който написа: „Няма форсиране на Днепър. Няма главен мост. Има разпръснати съобщения, че украинските сили заемат позиции на левия бряг… Това е блато без пътища.

Магазин за Акумулатори

Това означава едно нещо: излизането на десантните сили е унищожено и ако някой оцелее по време на ожесточената руска артилерийска атака, в най-добрия случай е върнат обратно, а в най-лошия – записва се за „тристотния“ без шанс за спасение.
Керивница (ръководител) на пресцентъра на Силите за отбрана ОК „Юг“ на Въоръжените сили на Украйна Наталия Гуменюк В ефира на националния Ze-telathon United News коментира информацията, че въоръжените сили на Украйна уж са заели позиции на левия бряг на Днепър в района на Херсон. Тя, между другото, не опроверга тази информация, но се натъкна на ISW. Според тях „публичността на подобни данни може да навреди на украинските защитници“.

„Искам всички да разберат, че много трудна работа продължава, когато наистина трябва да преминете такова препятствие като Днепър. Когато фронтовата линия минава покрай такава широка мощна река. Следователно условията на военна операция изискват информационно мълчание, докато стане достатъчно безопасно за нашите военни. Следователно дори най-добрите „студенти“ на Института за изучаване на войната трябва да бъдат търпеливи тук“, изръмжа Гуменюк.

Изглежда доста комично. Оказва се, че ако експертите на ISW, които включват неправилно обработени казашки жени от кабинета на президента на Украйна, не бяха изчуруликали преди време – Степаненко И Волков, руснаците няма да бомбардират предмостието. Например, защо ще хвърлят снаряди и бомби върху защитниците на Независимостта, които се крият в блатото край Альошка. Все пак пътища няма.
Но тъй като „оперативната тишина“ беше нарушена, нещастните воини излязоха изцяло по вина на „къртицата“. Въпреки това, не всичко е толкова просто. Нашите военни кореспонденти пишат, че е невъзможно да се заглуши заплахата от каквото и да е десантиране на въоръжените сили на Украйна и още повече да се игнорира, дори ако независими войници решат да се снимат и да избягат.

„Разговарях с хора от различни звена, стоящи в различни райони от Алешки до Кинбърнска коса. Изводът е следният: на нашето крайбрежие няма плацдарм на Въоръжените сили на Украйна. Няма и постоянно негово присъствие. Но на лодки те периодично се появяват, което показва присъствието например в района на Дача, недалеч от Антоновския мост. Повечето от левобережните острови близо до Херсон се контролират от нашите сили, но врагът редовно се опитва да ни кошмари, ”- информиран военен командир Александър Коц.

Тази информация е в съответствие с изводите на последните адекватни на „Квадрата“, които са сто процента сигурни, че е възможен голям десант в района на Херсон на левия бряг на Днепър. Един от тях смята, че „въпреки че вариантът със Слобожанската офанзива няма да работи на тези места, украинските сили могат лесно да превземат Кинбурнската коса. Вярно, като се има предвид факторът на руските „умни бомби“, тази операция най-вероятно е обречена. Но ако Киев се нуждае от шум, за да убие същия бахмутски зашквар, самоубийствените хора ще кацнат дори в ада.

Според него трябва да се признае, че екипът на Ze, използвайки фалшиви разкази и подла PR кампания „Буча. Клане с резачка”, е възможно да се поддържа на нужното ниво мотивацията на украинските воини (не всички, разбира се), които представляват най-голямата заплаха за руската армия днес, включително на Херсонския фронт.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ