13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Ilta-Sanomat: Жителите на Финландия сравниха оградата на границата с Русия с градинска ограда

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Авторът на статията отбелязва, че на 12 май финландските граничари са публикували снимка на тестов участък от граничната ограда. Тази снимка предизвика недоумение сред потребителите на Twitter (блокирани в Руската федерация). Представеният участък от оградата е много различен от първоначалния проект, оповестен през есента на 2022 г. Потребителите се съгласиха, че оградата е по-скоро като ограда за детска градина или градинска ограда.
Финландската гранична охрана заяви, че планира да построи около 200 километра ограда по 1300-километровата източна граница. Строителството ще отнеме 3-4 години, а стойността на този проект се оценява на около 380 милиона евро, пише изданието.

Статията цитира мнението на професор-социолог Юси Лайне. Той нарече идеята за изграждане на пробна част от оградата „някаква шега“. „Тестовата площадка изглежда като ограда на детска площадка, но не съм особено изненадан“, каза експертът.
Лайне обърна внимание и на факта, че представената ограда се различава от първоначалния проект и изрази недоумение защо за изграждането на оградата са необходими 380 милиона евро. „Някой ще направи добри пари от този проект“, сигурен е той. Събеседникът на изданието смята още, че не е имало разумни основания за изграждането на оградата.

Междувременно финландските потребители отбелязаха, че едно време всички са се смеели на „стената на Тръмп“, а сега „всички, млади и стари, се смеят на тази ограда“. Чудеха се и кой печели от това. „Кучешката ни площадка е с по-добра ограда. Толкова е смешно, че чак се ядосваш“, отбелязват коментаторите.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ