4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Иван Портних съсипа Варна! Нов имотен скандал с кмета от ГЕРБ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът от ГЕРБ на Варна Иван Портних лъсна в нов имотен скандал! Аферата гръмна, след като от Съюза на архитектите – Дружество Варна поискаха незабавно премахване на поставените в сърцето на Морската градина преместваеми обекти – търговски павилиони.
От браншовата организация изразяват категоричното си несъгласие с необходимостта, вида и местоположението на търговските павилиони.

Кой колко прибира от това архитектурно недоразумение, наречено „павилион“?

В писмо до институциите граждани протестират срещу нови павилиони в Морската градина на Варна.
В разпространена в социалните мрежи позиция на архитектите се посочва, че търговските павилиони са „едно голямо недоразумение”.

“Град, който има хилядолетна история, претендира за културен живот и модерно развитие, не може да ползва готови и откровено грозни изделия за градската си среда.
От години нашият град страда от липса на градски дизайн, единен облик на елементите на малката градска форма, а където такъв се появява, е готово изделие със съмнителни визуални и функционални качества”, пише още в писмото на варненското дружество към Съюза на архитектите.

Проверка по рама

То е адресирано до кмета на града Иван Портних и се изпраща с копие до министъра на културата, областния управител и главният архитект на общината.
В писмото си архитектите предлагат да участват безвъзмездно в работна група, с широко представителство на организации, свързани с дизайна, архитектурата, културата и туризма, която в тясно сътрудничество с Община Варна да създаде и приложи на практика уникални за града елементи на градския дизайн.

Това е третото писмо от граждани и организации с настояване за премахване на поставените миналия месец павилиони в Морската градина на Варна.

Няколко дни след появата им отворено писмо до институциите с искане да не се поставят нови павилиони в Морската градина на Варна изпратиха граждани.
Последва реакция от Регионалната колегия на Камарата на архитектите, които също изразиха категорично неодобрение на действията на Общината.

Реакция на кмета или общинската администрация по отношение на писмата до момента няма.

Магазин за Акумулатори

Материалът Иван Портних съсипа Варна! Нов имотен скандал с кмета от ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ