32.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Испански диетолог: Уморих се да повтарям, че ползата от водата с лимон на гладно е мит

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Много хора вярват, че пиенето на чаша вода с лимон на празен стомах сутрин премахва токсините от тялото, подобрява храносмилането, състоянието на кожата, подобрява имунитета и дори предотвратява развитието на рак.

Както каза експертът обаче, повечето от изброените лечебни свойства са не само преувеличени, но и предимно неверни.

 

Ако говорим за способността на напитката да отстранява токсините, важно е да разберем, че процесът на детоксикация на организма зависи от функционирането на черния дроб и бъбреците, а не от употребата на определени храни и диета, каза Санчес. Той добави, че обикновената вода с лимон също не може да подобри функционирането на имунната система или да предотврати онкозаболяване.

Проверка по рама

Освен това диетологът каза, че напитката може да бъде вредна, например да доведе до ерозия на зъбния емайл. Следователно, не се препоръчва.

 

Въпреки това водата с лимон може да се възприема като по-малко вредна алтернатива на содата и други сладки газирани напитки, казва лекарят. Все пак, не си струва да чакате напитката да помогнете за решаването на всички здравословни проблеми.

Айтор Санчес , диетолог : „Ако смятате, че се чувствате по-добре ако пиете вода с лимон, вероятно е защото просто сте изоставили или променили някакъв навик, който причинява дискомфорт.

Може би се чувствате по-добре, защото сте спрели да ядете сладкиши за закуска? Или храносмилането ви се е подобрило, защото храносмилането на вода с лимон не изисква много усилия за храносмилателната система? “/ zdrave.to

Магазин за Акумулатори

FB.AppEvents.logPageView();

};

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ