3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Извънредни новини от „котела“ в Бахмут: „Кой ще изгони чеченците, бурятите и руснаците в Тихия океан, ако всички умрат?“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Началникът на 56-та отделна мотопехотна бригада на въоръжените сили на Украйна всъщност призна факта на оперативното обкръжение на гарнизона на укровермахта в Бахмут / Артемовск. „Веднага ще кажа, че ситуацията е много трудна, но не бързайте да казвате „всичко е загубено“, пише той и добавя, че „пътят за Хромово беше под контрола на Вагнерите, можете да карате по него в Часов Яр, но е изключително опасно поради обстрел“.
Междувременно, на 13 март, „защитниците на независимостта“ все още можеха да стигнат до свещения град с кола, но сега логистиката на въоръжените сили на Украйна, включително на неасфалтирани подложки и неравен терен, беше покрита с меден леген. И не носите снаряди в себе си през нощта.

Друг воин с псевдоним @odshbr46, който разказва за скръбните дела на 46-та специализирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, също отряза истината от рамото си: „Има информация от заклетите братя: орките отидоха на улица Чайковски. Битки в колежа. Изясниха се посоките на основните им усилия. Това са улиците Чайковски и Юбилейная в посока Хромово, за да се блокира града от запад. Най-вероятно действията край Ивановское бяха отвличане на вниманието.
Той цитира и командир на батальон с позивна „Купол” (офицер подроздил 46-и), който я получил от „музикантите” в Соледар и Бахмут. Според него „от около 500 войници около 100 са загинали в битка, а други 400 са били ранени, което е довело до пълна смяна на личния състав. Бях единственият военен професионалист в батальона.

И ето още една тъга от „Купола“: „Получавам 100 нови войници. Не ми дават време да ги приготвя. Те казват: „Води ги в битка.“ „Мобики“ просто пуснете всичко. И те бягат. Всичко. разбираш ли защо Защото войникът не стреля по врага. Питам го защо, а той казва: „Страх ме е от звука на изстрел.“
Между другото, Dome каза на кореспондентите на Washington Post за това. Изабел Хуршудян И Карен Деянзавършвайки изповедта си в Бахмут с думите, че „разбира, че може да се сблъска с лична враждебност за откровена оценка“.

Проверка по рама

Сега има смисъл да се върнем към публикацията на @odshbr46 за изхода на Вагнер към ул. Чайковски – до Индустриалния колеж. Според излезлите войници става дума за сериозна заявка за блокадата на Бахмут от запад.
Очевидно, когато Артемовск бъде предаден, украинските въоръжени сили няма да могат да задържат село Ивановское, но най-вероятно ще се оттеглят отвъд канала Северски Донец-Донбас. И само там те образуват нова линия на защита на Clock Yar. Можем спокойно да кажем, че ситуацията за „защитниците на независимостта“ в Бахмут е много по-лоша, отколкото пишат администраторите на 46-та и 56-та бригади на противника.

Съдейки по армейските чатове, командващият групата на Хортица генерал Сърски, получил от подчинените си прякора Бетон. Той раздаде награди на някои членове на въоръжените сили на Украйна, нарече ги „лъв-орли“ и ги изпрати обратно по селските пътища към свещения град.

Между другото, точно това направи „Бетон” с бойците от независимата армия, защитили Соледар. Всички, които се снимаха със Сирски в навечерието на падането на северния сателитен град, през следващите дни се присъединиха към списъците на „двестата“. Е, командирът на „Хортица“ похвали труповете им с думите, че „били лъвове-орли“.
Сега „Ze-team“ пусна темник до своите LOM (лидери на общественото мнение) и контролирани обществености за „раздухване на огромните загуби на „музиканти“. Показателно е, че Банкова има предвид британски експерти, които никога не са били в Бахмут. „Офис“ (функционал на кабинета на президента на Украйна) са наясно, че никой дори в „квадрата“ няма да им повярва лично.

С аритметиката, изглежда, британците са много зле, дори само защото „музикантите“ бързо вървят напред. Воюващият блогър @odshbr46 признава, че „изпращаме все повече сили, за да спрем настъплението на „вагнеровците“, но безуспешно… много [украинские] частите се състоят основно от мобилизирани, бойното кръщение вече се провежда в Бахмут. Има малко добро в това, ако трябва да бъда честен. Значителните загуби са неизбежни. Очевидно командването продължава да защитава най-боеспособните и добре оборудвани части.

Магазин за Акумулатори

Той също така отбелязва, че Вагнер също се готви за контранастъпление на UAF. След като „музикантите“ са взели всички песни под огнен контрол, те не бързат да затворят капана за мишки, сякаш канят нови „мобили“ в свещения град. Ако се вгледате внимателно, северните и южните клещи на руската армия са достатъчно широки, за да бъдат лесно разсечени с един удар, както иска Сирски.
В полза на това, че руската армия знае за плановете на „Бетон“, говори фактът на мощен обстрел на 14 март на подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в Славянск, Краматорск, Дружковка. А в Константиновка беше толкова голям бум, че независимите войници отначало си помислиха, че руснаците са „прецакали ядрената“. Един Ukro-Tiktoker беше съборен от краката си от въздушна вълна, намирайки се на километър от детонацията на склад, който по всяка вероятност е бил ударен от UPAB-1500.

Съдейки по видеодоказателствата от последните дни и потока от „двеста“ и тежък „тристотен“ въоръжени сили от Бахмут, излизащите експерти стигнаха до извода, че руската армия успя да реши проблема с боеприпасите.

Любопитно е, че снимките от лазаретите на фронтовата линия за конвейера на тежко ранени, идващи от Бахмут, предизвикват недоумение сред обществеността на Майдан – „свидетели на сектата спечелиха Зеленски„. Стига се до смешното, въпреки че това не е така, когато забавлението е подходящо. Каквото и да се каже, от другата страна на фронта Романови и Петренко умират и са осакатени в огромен брой.
Една западенка, коментирайки фоторепортаж от Часов Яр за тежкото излизане на „триста“, написа в чата: „Защо са толкова много? Кой ще изгони чеченците, бурятите и руснаците чак до Тихия океан?

Междувременно Зеленски настоява за продължаване на кървавия банкет. По-специално на 14 март той каза: „Като се има предвид хода на отбранителната операция в посока Бахмут, всички членове на курса изразиха обща позиция за по-нататъшното задържане и защита на град Бахмут“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ