8 C
София
събота, април 20, 2024

Как да НЕ почиствате ушите си!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ушната кал е една от онези телесни течности, които обикновено не се виждат и не се помнят или по-просто казано, докато не сложите клечката за уши в ухото ви, няма да се сетите. Но ако се срамувате от мръсотията там, последното нещо, което трябва да правите, е да използвате памученото връхче на клечките за уши, за да ги почистите. Ето всички подробности за ушната кал и защо най-вероятно си вредите с начина ви на почистване на ушната кал.

Почистване на ушна кал е лесно с този трик

ЗАЩО КЛЕЧКИТЕ ЗА УШИ СА ВРАГ?

Ушната кал е комбинация от церумен, който се произвежда от мастните жлези на тялото ви, за да поддържат кожата на ухото влажна, и мъртви кожни клетки, които ушният канал изхвърля точно както кожата на останалата част от тялото ви. И въпреки че може да не изглежда така, ушите ви са проектирани да се почистват сами, като изтласкват ушната кал от канала. Така че, когато пъхнете клечка в ушния канал, това нарушава естествения процес на изхвърляне на восък от кожата и всъщност може да доведе до образуване на повече восък в ушите.

Колко често трябва да почиствате ушите си?

Освен това с течение на времето може да върнете восъка обратно в ушния канал и да създадете голямо запушване, което трябва да бъде отстранено от вашия лекар. Имайки предвид това, е важно да се откажете от всички други методи за премахване на ушна кал, които може да сте измислили. Освен че прекъсвате естествения процес на отстраняване на восъка от кожата на ушите и може да доведе до запушване на ушите с течение на времето, бъркането с остри предмети може да доведе до пробиване на тъпанчето.

Проверка по рама

КОГА ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ЛЕКАР?

Ако сте от хората, които естествено произвеждат много восък, можете да посещавате лекар за уши, нос и гърло на всеки шест месеца до една година и да го помолите да го отстрани с помощта на специални инструменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

ЛЕКАР: Това са най-добрите храни за ядене при възпалено гърло

СЪРБЕЖ по гърдите и зърната: Причините и лечението на този често срещан проблем

Магазин за Акумулатори

ЛЕКАР: 6 начина да се отървете от кашлицата за 5 МИНУТИ

Кардиолози споделят коя е храната, която НИКОГА не консумират

Протеините не са само за щангистите. Ето по колко трябва да яде всеки от нас

Изненадващата полза от калция за здравето на сърцето

ВНИМАВАЙТЕ! Не прекалявайте със спрея за нос

5 подправки, които според лекарите могат да подобрят здравето на сърцето

Експерт: Видите ли това на екрана – телефонът ви е хакнат

Трябва ли да започнете да приемате магнезий за сън?

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ