17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Как да спрем цигарите с билки?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всеки, който е опитвал да се откаже от тютюнопушенето, знае, че най-трудното в този процес е да престане да мисли за цигари и всичко свързано с тях. Затова промяната в начина на мислене е важен етап в борбата с този лош навик. За щастие, има билки, които ще ни помогнат в това.
ОЩЕ: Как да откажем цигарите – учени откриха нов начин

Ето какво разказва д-р Татяна Занин.
Жълт кантарион

Промяната на мислите прави борбата срещу пристрастяването по-малко болезнена. Ако чувствате, че имате нужда от вътрешен помощен тласък, жълтият кантарион има ефект да засилва положителните мисли. По този начин настроението ви се подобрява и желанието да се откажете от пушенето също нараства. Този ефект е благоприятен особено по време на абстиненция, когато обикновено е най-трудният период.
Женшен

Проверка по рама

Само тези, които са преминали процеса на въздържане от любимото, но съмнително тютюнево „удоволствие“, знаят какво предизвикателство е това. Но не е нужно да преминавате през това изпитание сами; потърсете помощта на семейството и приятелите си, за да получите подкрепата, от която се нуждаете. В допълнение, растението женшен също помага в борбата с безпокойството, което може да възникне по време на лечение на зависимости. Чувството на умора намалява и организмът се подсилва с веществата в билката.
Овес

Организмът има нужда от своите съюзници, за да не се поддаде на ефекта от липсата на цигари. Овесените ядки са идеални за справяне със слабост и умора на тялото. Друг проблем, който може да бъде преодолян с тази храна, е появата на депресия. Тъй като са богати на хранителни вещества като магнезий и цинк, овесените ядки ще ви бъдат допълнително в помощ за подобряване на вашето настроение и за пълно усещане на благополучие.

Джинджифил
Желанието за пушене сякаш се появява от нищото и понякога възникват стимули, които го възбуждат. Стресът, притесненията, ядосването и дори типичните ежедневни ситуации като, например, сядане да гледате филм, са причина да посягате към цигара. Но какво да правим, когато се случи това? Например, може да се замислите по въпроса: къде бяхте до този момент? Какво си мислехте, преди да изпитате нужда от цигара? Запишете си всичко и започнете да избягвате обстоятелствата и ситуациите, в които ви се иска да „палнете“ цигара. Ако пък желанието за пушене вече се е засилило, използвайте джинджифил; вкусът на тази силна пикантна подправка покрива всички други усещания. След това започнете да се занимавате с нещо друго, за да ангажирате ума си, и скоро ще откриете, че вредното желание е изчезнало.

Мента

Магазин за Акумулатори

Ментата е билка, която разпръсква желанието за пушене и осигурява великолепни ползи за храносмилателната система – а за капак на всичко тя се съчетава добре с различни рецепти за храни и напитки! При това, ментата предотвратява гаденето, помага за отпускане на тялото и облекчава главоболието. Така, че не пропускайте възможността да изпиете чаша чай от мента или да я използвате в ежедневните си ястия.
Кресон с моркови

Добро домашно средство за отказване от цигарите е сокът от кресон с моркови. Тази рецепта помага за детоксикация на тялото чрез изхвърляне на токсините. По принцип, е добре да включвате в менюто си ястия от плодове, алкализиращи храни и това домашно лекарство – целта е да елиминирате токсините от кръвта и по този начин да не изпитвате повече нужда от пушене.

Рецепта със сок от моркови и кресон против тютюнопушене
Съставки: 100 г кресон, 1 среден морков, 1 лимон, 300 мл вода

За да направите сока, настържете моркова, смесете го с кресона и ги разбийте в блендер с 300 мл вода. Добавете към сместа сок от 1 лимон и пийте 3 пъти на ден.

ВНИМАНИЕ: При медицински проблеми потърсете консултация с лекар!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ