19.6 C
София
сряда, септември 27, 2023

Как да торим доматите за изобилна реколта?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Юли е от решаващо значение за доматите, тъй като тогава те започват да цъфтят и да образуват плодове. За да постигнете богата и вкусна реколта, доматите имат нужда от ценни вещества като магнезий, цинк, бор, желязо, калий и фосфор. В този материал ще ви представим няколко ефективни метода за подхранване на доматите и съвети от опитни градинари.
Използвайте естествени торове

Ако сте почитател на естествените торове, можете да се възползвате от различни съставки, които ще подпомогнат растежа и плододаването на доматите:
Използвайте това за подхранване на доматите и реколтата ще е рекордна

Пепел: Доматните растения реагират положително на поливане с вода, в която е разтворен пепел.
Йод: Добавете няколко капки йод във водата за поливане или направете разтвор от йод с амоняк.

Проверка по рама

Мая: Маята съдържа много полезни хранителни вещества, които ще стимулират растежа на доматите.
Борна киселина: Разтворете борна киселина във вода и полейте доматните растения с получения разтвор.

Сложен тор: Пригответе смес от суроватка, пресят пепел, йод и вода и я използвайте за поливане.

Подхранване и поливане на доматите за богата реколта
Правилното време за подхранване

Доматите имат нужда от редовно торене през месец юли, но важно е да се спазва интервал от поне една до две седмици между всяко едно подхранване. За най-добри резултати, следвайте препоръките на опитните градинари и торете доматите минимум веднъж в началото на месеца, пръскайте ги в средата на юли и приложете органичен тор през последното десетдневие на месеца.

Магазин за Акумулатори

Специална схема за по-бързо узряване
За да ускорите процеса на узряване на доматите, можете да използвате специална схема за подхранване. Подхранвайте редовно доматните храсти с торф, като добавите около една чаша торф около корените на растенията и след това ги полейте с вода. Торфът ще помогне за по-бързото узряване на плодовете и ще осигури здрави и сочни домати. Важно е торфът да бъде сух, за да се постигне най-добрият ефект.

Поливайте доматите си ТАКА и реколтата ви ще бъде по-богата от всякога

Не забравяйте пепелта
Пепелта е още една полезна съставка за ускоряване на узряването на доматите. Смесете една супена лъжица суперфосфат и една чаша пепел в 5 литра вода и използвайте разтвора за поливане на доматните растения. Едно такова подхранване не само ще ускори узряването на плодовете, но и ще предпази растенията от вредителите.

Следвайки тези съвети и методи за подхранване на доматите през юли, ще бъдете наградени с обилна и вкусна реколта, която ще ви достави удоволствие през лятото.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ