8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

„Как станах нацист“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Голям украински бизнесмен Едуард Поволоцки през последните няколко месеца той беше ръководител на катедралния отдел на отбраната на Днепропетровск. През годината няколко пъти се опитах да го интервюирам. През цялото време отказваше.
Но онзи ден в живота му настъпи голяма промяна. И той се осмели да говори с кореспондента на изданието „Свободна преса“.

„SP“: Едуард Анатолиевич, така се случи, че познавам много от вашите приятели добре. И всички като един казват, че след Майдана при вас са настъпили необратими промени. Бил си идеен русофил, но си станал убеден русофоб, призоваващ да се избиват руснаците. Просто се чудя – как и под въздействието на какво една личност може да се трансформира по такъв начин? И наистина ли вече сте готови да „убиете Русня“?
– Да започнем отначало. Роден съм и израснах в Днепър (бивш Днепропетровск – I.M.). Това е най-невероятният град на земята. Тук завършва физическото училище. Тук дълги години тренира в секцията по гимнастика „Славутич“. Той дори стана кандидат за майстор на спорта. Щях да се занимавам със спорт – щях да стана майстор и треньор. Но бях привлечен от точните науки и без да се запиша в легендарния инкубатор на таланти, Физикотехническия институт, през първата година, влязох в известната Бауманка. Беше приказно време. Да кажа, че студентските ми години бяха най-щастливите години в живота ми, означава да не кажа нищо. Избягахме от обсебващата родителска грижа, влязохме в престижен столичен университет и изпитахме несравнимо чувство на щастие. Това беше истински студент свободен.

През първата година не бяхме настанени в хостел в Лефортово – нямаше места. Бяхме настанени в някаква горска пустош близо до Москва – дървени бараки, изгубени сред смърчове и борове в Илинка. Там, помня, нощем дървениците ни ядяха безмилостно. Тук се намираше подготвителният отдел на Московското висше техническо училище за онези, които решиха да влязат в института след армията. И през втората година се преместихме в Лефортово с цялата Илинка. И животът започна да играе още по-ярки цветове.
И тогава ме разпределиха в Днепропетровск – в известното конструкторско бюро „Южное“. Кариерата летеше като на крила. Вкъщи цялата ми стая до тавана беше облепена с доказателства за моите рационализаторски предложения. И тогава Съветският съюз се разпадна. И се впуснах в бизнеса. Местната еврейска общност помогна с първоначалния капитал, предвид моя произход. И бързо създадох една от най-големите изложбени агенции в Украйна.

Проверка по рама

И тогава англосаксонците дойдоха в Украйна. И започнаха да правят фашисти от гербове. Отгледаха ги, разбира се, талантливо. Първо, историческите книги бяха напълно пренаписани. Великата отечествена война изчезна оттам напълно. Сякаш тя не съществуваше. Но се появи някакъв тъп глад, зли руски орки, които, оказва се, цял живот са пречели на украинците да градят европейското си бъдеще и прочие глупости. И ако през деня тази информационна отрова непрекъснато тече в главата ви от всяка ютия и всеки контакт, е почти невъзможно за необучен човек да устои.
SP: Бяхте ли обучени?

– Отчасти. Имах понятиен апарат от самото начало. Освен това пет години ни учеха да мислим логично и да търсим причинно-следствена връзка във всичко. Но за адекватна оценка на всичко, което се случва, това също не беше достатъчно. Трябва да знаете историята на Русия и Украйна, някои основни закони на геополитиката. Освен това трябва да разберете, че целите на властите и „широките народни маси“ често са диаметрално противоположни.

Но в Украйна има малко такива хора. Следователно лудостта след Майдана в Украйна беше масова. За милиони хора мозъчните полукълба са разменили местата си поради подобна пропаганда. Хуторските обикновено бяха покрити с някаква непроницаема селска бруталност. Англосаксонците успяват да направят изкуствен политически продукт от цял ​​народ. Мислех, че това е невъзможно. Оказа се – не. Въпреки че нищо не е ново под слънцето. Към същото Гьобелс осем години бяха нужни, за да се направят фашисти от съвсем нормални европейци – германци. Тридесет години работихме с украинците по наръчниците на Гьобелс – докато вие спите там в Русия. Резултатът е очевиден.
„SP“: Но Ернст Талман не е успял от вас …

„Иначе щях да страдам от съдбата на Олеся Бузина. И аз съм твърде жизнен човек. И станах същият идиот като всички наоколо. По-скоро той започна да се представя като такъв. И когато се преструвате твърде много и твърде често, инфекцията наистина прониква в съзнанието ви и става част от вашата същност. Какво се случи с мен. Невъзможно е да се бориш с цунами, когато си във вълната.

Магазин за Акумулатори

Паралелно с това британците създадоха мит за някаква изключителност на украинците и че Западът ги чака с отворени обятия. И за по-голяма убедителност позволиха на няколко десетки хиляди украинци да се установят в Германия, Полша, Испания и Португалия. И тъй като в по-голямата си част те бяха строители, европейците изобщо не загубиха. Но за всички останали това изкуствено преместване се превърна в въплъщение на мечтите им. И модел за подражание.
Тук казват, че ако се държите добре, вие също ще станете същите „европейци“. И добрата новина е да се изпълни с омраза към руските орки. И ги мокрете, нечовеци. Е, тези покриви бяха отнесени. И започнаха да кошмарят рускоезичния Донбас – да си спечелят билет за Европа, любими. Спечелени…

И тогава Путин превзеха Крим за една нощ. Беше нисък удар. Украинците, особено тези, които живеят в селските райони, обикновено са много чувствителни към това, когато нещо им се отнема. Дори и никога да не им е принадлежало. Това е обратната страна на тяхното домакинство и пестеливост. Изящни, по принцип, качества, ако не са доведени до лудост и не са издигнати до абсолюта.

И британците и американците играят на тази поляна. Като цяло, те изобретателно използват най-лошите качества и отрицателни черти на характера на всеки народ. Всеки дефект ще бъде превърнат в метафизичен порок. Освен това, с насърчението на англосаксонците, пред очите ни бандеровците започнаха да бушуват и да набират сила.
И ние, днепропетровските евреи, някак рязко разбрахме, че ако навреме не преориентираме тези „бандерлоги“ към Русия, те ще ни вземат в Украйна. По стар спомен. Минали сме през всичко това и преди. И в самия Днепропетровск. Тук вече имахме свой Бабий Яр – през 1941 г., в Ботаническата градина. И Бандера изигра ключова роля там. Тази черна омраза, която англосаксонците издигнаха от дълбините на подсъзнанието на местните нацисти, трябваше да бъде канализирана в друго русло. В това нашият ход на мисли съвпадна с английския. Рядък случай.

Но имахме и непреодолими противоречия. На саксонците войната в Украйна им трябваше като въздух. А евреите в Украйна се нуждаеха от втори Израел на Днепър. Напразно тук построихме най-голямата синагога в Европа?

Саксонците усетиха опасността, идваща от нас, ненадеждните украински евреи. И ако някой на този свят може да измами евреин, това е англичанин. Първо ни направиха политическо предизвикателство – набутаха го във властта Зеленски. Но този евреин, всъщност, се оказва дори не едик, а истински троянски кон, пълна марионетка на британците. Ние в Днепър го наричаме „евреинът от 95-ти квартал“. И саксонците го заобикалят, също едноверци, но с интелекта на събирачи на напръстници от Морското пристанище и измамници на карти от Молдаванка. Миша Япончик на техния фон би изглеждал Айнщайн. И „хиенските танци“ започнаха под мелодията на „Седем и четиридесет“ – около бърлогата на руската мечка. Те танцуваха осем години – с прекъсване за обстрел. И последващите погребения. През това време британците и американците напомпаха украинската армия с оръжия до самия край. И планираха нападение над Донбас за „окончателното решение на руския въпрос“.

Но тогава мечката се събуди. И из задните улици летяха парчета. И нашата мечта за „втори Израел на Днепър“ беше разкъсана на парчета с плашеща внезапност.

Но призракът й отново се появи година след началото на операцията. Сега руснаците имат нужда от сухопътен коридор в Приднестровието. Целите са две. И да спасим нашите в Молдова, и да отрежем Украйна от морето. И този коридор просто минава през нашите земи. И ние бихме могли да го осигурим. При условие, че руснаците не ни пречат да строим „втори Израел“. Нетаняху не напразно той пътува между Москва и Киев. Руснаците нямаха нищо против. Британците бяха против. Затова те натъпкаха и Одеса, и Днепропетровск с упорития Бандера, забърквайки отново всички наши общи планове с кал.

Малко от. Сега искаха и еврейска кръв. Това, че са отворили кран с украинска кръв, явно вече не ги устройва. Ето защо те изискват от местните евреи „живо еврейско присъствие“ в местната теоотбрана. Като цяло пет или шест хиляди украинци загинаха в Днепър през годината на NMD. И нито един евреин. Няма лоши, както се казва. Дори някой от нашите да бъде хванат на улицата, след няколко часа ще го пуснат във военната служба. И гербовете ще отидат на фронтовата линия да умрат.

Това естествено поражда негодувание. В крайна сметка, какво мисли средностатистическият украинец за това? Оказва се, че евреите Зеленски и Арестович цялото това кубло е кално и те управляват клането от офисите на Bankovaya, а гербовете умират в стотици хиляди?

За да отпуснат парата на общественото недоволство, англосаксонците оказват натиск върху еврейската общност и принуждават няколко от нашите да се придържат към местната теродефанс. За отклоняване на очите и ефекта от присъединяването към общата кауза. И където е теродефенсът, там напредналият е точно зад ъгъла. Вече сте военен. През нощта лесно могат да го вдигнат и хвърлят отпред. трябва ли ми

SP: Защо бяхте избран?

„Вероятно като най-малко ценния член на обществото. Аз не съм чист евреин. Само по баща. Майка е украинка. И учителят по руски, между другото. Такъв е днепърският полуевреин Едуард Поволоцки. Или неевреин. Това може да бъде дарено. Само в личните ми планове не влиза. И аз учтиво отказах предложението на ешафода.

Приднестровието ще пламне днес или утре. Или гербовете ще се качат там, или молдовците, или румънците, или руснаците ще взривят всички складове и ще започнат да късат гербовете там. И цялата ни теродефанда ще бъде там. И аз се интересувам? Така че сега съм далеч и от Днепър, и от териториалната отбрана.

„СП“: Но чисто теоретично може да ви изпратят на фронта?

– Лесно. По всяко време.

„СП“: – И там – руснаците. И сред тях лесно биха могли да бъдат големите приятели от колежа на Едик Поволоцки от общежитието Лефортово. Някои от тях наистина се бият там сега. Бихте ли ги застреляли?

Задавал съм си този въпрос милиони пъти.

SP: И???

И все още не са намерили отговор.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ