17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Китай публикува доклад за организацията на ЦРУ на САЩ за цветни революции и кибератаки по света

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Доклад, публикуван в четвъртък от Националния център за реагиране на вируси на Китай и компанията 360, разкрива основните технически средства, използвани от ЦРУ за планиране и организиране на голям брой „цветни революции“ по света, включително нетрадиционна смяна на режима чрез мобилизиране на интернет -свързани млади хора.да участват в мобилни протести, според China.com.
ЦРУ е една от основните разузнавателни агенции на федералното правителство на САЩ и е със седалище в Лангли, Вирджиния. Основните му области на дейност включват: събиране на разузнавателна информация от чужди правителства, компании и граждани, цялостен анализ и обработка на разузнавателна информация, събрана от други разузнавателни агенции на САЩ, предоставяне на разузнавателна информация за националната сигурност и заключения за оценка на риска за сигурността на високопоставени служители и други задачи. В доклада се казва, че от началото на 21-ви век бързото развитие на интернет е предоставило на ЦРУ нови възможности за проникване, подривна дейност и саботаж, а също така е помогнало на агенцията бързо да се превърне в „звезда“ на кибершпионажа. Включени са различни инструменти, по-специално софтуер, който не изисква телефонна, кабелна или сателитна връзка.

С помощта на новите компютърни технологии ЦРУ, отбелязват китайски експерти, планира и организира голям брой цветни революции по света. Независимо дали става дума за „цветната революция“ в Украйна през 2014 г., „слънчогледовата революция“ в Тайван или „шафрановата революция“ в Мианмар през 2007 г., „зелената революция“ в Иран през 2009 г. и други опити за „цветни революции“ – всички тези събития са така или иначе свързани с американска разузнавателна агенция, казаха експертите. Според статистиката, представена в доклада, през последните няколко десетилетия ЦРУ е свалило или се е опитало да свали най-малко 50 легитимни правителства на други държави (докато самата фирма признава само седем от тях), предизвиквайки безредици дори в страни, близки до Съединените щати.
През април Китайският алианс на индустрията за киберсигурност състави и публикува „Исторически преглед на кибератаките на американското разузнаване“. Анализът и доказателствата, изготвени въз основа на информация от индустрията и академичните среди в Китай, позволиха на експертите да представят картина на широкомащабни кибератаки от съответните американски агенции срещу други страни и да разкрият големи щети и сериозна заплаха за глобалния ред в киберпространството, People’s Отчита се ежедневно.

Докладът отбелязва фактите за кибератаки от американските разузнавателни агенции върху ключова инфраструктура в други страни, безразборни кибер кражби и наблюдение, въвеждане на стандарти за замърсяване чрез веригите за доставки, разработване на схеми за неконтролирани търговски платформи за продажба. Всичко това се превръща в мощно оръжие за хакерите, нарушавайки и потискайки нормалния международен технически обмен и сътрудничество, създавайки стандарти и ред в съответствие с интересите на САЩ, възпрепятствайки развитието на глобалните информационни технологии, а също така създавайки разногласия и конфронтация в киберпространството, заключиха експертите.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ