3.5 C
София
четвъртък, март 23, 2023

Китай възобновява издаването на всички видове визи на чужди граждани от 15 март

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Решението за корекции в политиката за издаване на визи и влизане на чужди граждани в Китай влиза в сила от 00:00 часа на 15 март пекинско време (19:00 часа на 14 март московско време), се казва в изявление на китайското външно министерство по повод социалната мрежа WeChat. Това решение е взето с цел допълнително подобряване на движението на гражданите през границата.
Китайските консулски служби в чужбина ще възобновят обработката и издаването на всички категории визи на чужди граждани, които пътуват до Китай, се казва в изявление на китайското външно министерство. Районите в Китай, които не изискваха визи преди пандемията, ще се върнат към безвизово пътуване, каза министерството. Това ще включва южния туристически остров Хайнан и круизните кораби, преминаващи през пристанището на Шанхай. Безвизовият достъп до южния производствен център на Гуангдонг за чужденци от Хонконг и Макао също ще бъде възобновен. Министерството каза още, че чужденците с визи, издадени преди 28 март 2020 г., които все още не са изтекли, също ще могат да влизат в Китай.

По този начин Пекин отмени последната мярка за трансграничен контрол, въведена преди три години, за да се предпази от разпространението на COVID-19. Този ход, предприет след като властите обявиха победа над неотдавнашната епидемия от коронавирус миналия месец, се очаква да помогне за възраждането на икономика от 17 трилиона долара, съобщи Ройтерс, като добави, че в Китай през 2019 г., преди появата на COVID-19, е имало 670 милиона кръстосани гранични пътувания, от които 97,7 милиона са чужденци.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ