20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Китайската тайна за богата реколта в градината – ефективен и евтин метод за торене

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Китайските градинари имат ефективен метод за торене на градината си, който гарантира изобилен урожай. Този метод не само е много ефективен, но също така е изключително икономичен. Можете да използвате този метод както за оранжерийни почви, така и за открити градини, което е още едно предимство.
Тайната на китайските градинари за богата реколта

За този метод ще ви е необходим контейнер за вода с обем от 50 до 100 литра. За предпочитане е да е тъмен цвят, например черен, защото слънцето ще го нагрява по-силно и ферментацията ще протича по-активно. Напълнете около две трети от резервоара с вода. След това добавете дървени стърготини и разбъркайте добре. Следващата стъпка е да добавите калциев нитрат – около 1 килограм за 100 литра обем или съответно 500 грама за 50 литра. Отново разбъркайте добре и оставете този разтвор да престои около месец.
Градинарите съветват: Наторяване на МАЛИНИ

Готовият разтвор може да се използва за подхранване на всичко в градината. Просто изсипете по една кофа от този разтвор във всяка леха и наблюдавайте как растенията ви ще процъфтяват и дават изобилни плодове.
Ефективност и икономичност в едно

Проверка по рама

Този китайски метод за торене на градината е ефективен по няколко причини. Калциевият нитрат, добавен в разтвора, е отличен източник на азот и калций, които са от съществено значение за растежа и развитието на растенията. Дървените стърготини допринасят за постепенното освобождаване на хранителните вещества и създават благоприятна среда за микроорганизмите в почвата. Така се ускорява разложението на органичните вещества и се подобрява структурата на почвата.
Експертни съвети за добра реколта: Кога и защо да торите доматите?

Освен това този метод е много икономичен, защото използва достъпни и нискобюджетни съставки. Не са ви необходими скъпи химически торове, които често могат да бъдат вредни за околната среда и здравето ни.

За какво да се ползва разтворът
Готовият разтвор от вода, дървени стърготини и калциев нитрат е подходящ за торене на всички растения в градината. Можете да го използвате както за зеленчуци, така и за цветя и плодни дървета. Подхранвайте растенията си редовно с този разтвор през растежния сезон и ще се радвате на здрави, силни и изобилни растения.

Полезно ли е торенето с бор или не?

Магазин за Акумулатори

Китайският метод за торене на градината е прост, ефективен и икономичен. Изпробвайте го и се наслаждавайте на изобилна реколта във вашата градина.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ