18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Кои хора не трябва да ядат супа?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Супата отдавна се смята за здравословно и леко ястие, но при някои заболявания супата може да бъде нездравословна.
Мазна месна супа. Супите от мазна риба, карантии и домашни птици, са с високо съдържание на холестерол. Следователно, при атеросклероза и нарушения на сърдечно-съдовата система, такива супи трябва да се изхвърлят oт менюто ни.

Освен това подобни супи са вредни за хората със заболявания на черния дроб и панкреаса.
Невероятен случай! Зъби порастнаха в мозъка на 4-месечно бебе

Супи с гъби и боб, месни бульони. Препоръчва се да се отказват такива супи на хора с подагра. Тези видове супи са източници на пурини – вещества, които изострят развитието на подагрозни процеси.
Оризови супи. Те са противопоказани при хора с диабет.

Проверка по рама

Митове за отслабването: Защо броенето на калории и био храните не са ключ към загубата на тегло
Супа от киселец Учените заключиха, че след термична обработка оксаловата киселина става неорганична и образува съединение с калций, в което хранителната й стойност се разрушава. Освен това оксаловата киселина е в състояние да се натрупва в тялото и да се утаява под формата на кристали, отложени в бъбреците и пикочния мехур под формата на камъни.

Всякакви супи. Те са полезни само за хора със силен стомах и ниска киселинност. При наличието на пептична язва, язва на дванадесетопръстника или проблеми със стомаха, свързани с повишената им киселинност, супите лесно могат да навредят./ и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ