22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Кои са растенията, които привличат парите като магнит

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Повечето хора са готови да работят здраво, за да изкарват много пари и да водят охолен начин на живот. Има и такива, които искат да изкарват лесни пари и се чудят по какви ли не начини да стане това. Без значение кой по какъв начин иска да забогатее (стига, разбира се, да е законен!), хората са обединени от едно – искат достатъчно пари, за да живеят добре и да не се тревожат за настоящето и бъдещето.

Добрата новина е, че има няколко растения, които привличат парите като магнит.

Според експертите по Фън Шуй във всеки дом трябва да има няколко растения, които гарантират привличане на финансови средства. Те допринасят за материалното благополучие на семейството.
Безспорен фаворит за привличане на пари е растението Малабарски кестен. Добре е то да бъде в дома на всеки, който наскоро е започнал нова работа, защото гарантира успехи в новото начинание.

Източна мъдрост за привличане на богатство, успех и щастие
Как сe отглежда Малабарски кестен ?

То трябва да се отглежда на умерена температура – от 10 до 15 градуса. Растението харесва светлината, но не и преките слънчеви лъчи. Може да се отглежда на полусянка. Малабарският кестен се размножава доста лесно, като почвата трябва да е затоплена и около 25-27 градуса. Семената трябва да са пресни и да се поставят в плитък съд, леко засипани с почва и топла вода. Има проблеми, които могат да се появят по време на отглеждането на това растение. Ако стъблата са меки и почернели – явно има излишна влага, особено ако навън времето е хладно. При кафяви връхчета или краища на листата – въздухът е прекалено сух, може да има студено течение или недостатъчна влага. При светли и сухи петна по листата – светлината е прекалена или има пряка слънчева светлина следобед. Най-често срещаният вредител при Малабарския кестен е червеният паякообразен акар или щитоносната въшка.
Проверка по рама

Друго растение, което привлича парите като магнит, е Dracaena Sander. В България то не е особено популярно. Ако искате да увеличите финансовите си средства, вземете си такова растение – то привлича парите и увеличава паричната енергия у дома.
Как се отглежда Dracaena Sander ?

Растението е известно още като Бамбук на щастието и съчетава красив външен вид и непретенциозност при отглеждането. Може да се адаптира при температури от 5 до 35 градуса, не изисква силна осветеност, т.е може да се отглежда и на по-мрачни места у дома. Въпреки че му харесва влагата, се справя добре и при сух въздух. Растението не е токсично нито за хора, нито за животни. Препоръчително е Dracaena Sander да се отглежда при температура между 5 и 35 градуса, като най-добре се чувства на 22-23. Растението не харесва пряка слънчева светлина, вирее добре на светло или пък на изкуствено осветление.

„Дървото на парите“ – ето как да активирате паричния поток в дома си
Фикусите и теменужките също могат да привлекат пари. Обикновеният бръшлян също е в състояние да донесе парична енергия в къщата.

Красивото растение кордилина също действа като магнит за парите.

Магазин за Акумулатори
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ