14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Кой НЕ трябва да яде ядки?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ядките са една от най-полезните храни. Препоръчва се да се консумират ежедневно, тъй като съдържат много полезни вещества. Те са източник на незаменими мастни киселини, витамини и минерали. Редовната им консумация оказва положително влияние върху тонуса и общо благосъстояние. 
Ядките насърчават имунитета, грижат се за здравето на очите, сърдечно-съдовата система. Те имат способността да свалят холестерола и кръвното. Редовната им консумация се отразява положително върху състоянието на зъбите, костите, ноктите, кожата и косата. Но въпреки всичките си ползи, те не са подходящи за всеки. Може да се консумират умерено само при липса на определени заболявания.

Учени: Яжте тази ядка всеки ден и вижте какво ще се случи с холестерола ви
Кой не трябва да яде ядки? 

Сред заболяванията, при които ядки като орехи, кедър, бадеми и други не могат да бъдат включени в диетата, са ТОРС, болки в гърлото, кашлица и настинки, както и диатеза, уртикария, екзема, псориазис и невродермит.

В допълнение към тях, ядките са противопоказани при ентероколит, язва на стомаха, колит и гастрит, заболявания на дванадесетопръстника.
Дори напълно здравите хора не трябва да прекаляват с ядките. При тях злоупотребата с тази храна може да доведе до повръщане, главоболие и гадене. И дори до отравяне. Но в малки дози ядките ще донесат само ползи за здравето. Разбира се, при липса на противопоказания за тяхната консумация.

Проверка по рама

Тази ядка топи мазнините в корема и сваля холестерола
Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ