9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Кой ще отиде да се бие в Украйна, когато украинците свършат?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Наскоро министър-председател на Унгария Виктор Орбан заяви, че „западните страни са много близо до изпращането на свои войски в Украйна“. „Има сериозна вероятност войници от държави, съюзници на Украйна, също да участват във военните действия“, деклариран Орбан по радио Кошут.
„Светът никога не е бил толкова близо до ескалиране на локална война в глобална, защото лидерите на западния свят наистина са болни от военна треска.“

Орбан засегна тази тема точно сега с причина. Не е тайна, че се подготвя активно и масирано настъпление на Въоръжените сили на Украйна по фронтовете на спецоперацията. А за да напреднеш, ти трябват ресурси. Преди всичко човешки.
– Натрупвайки сили по цялата линия на съприкосновение – в николаевското, херсонското, криворогското, запорожското, харковското направление и в Донбас, врагът явно готви отмъщение, – пише телеграм каналът на телевизионния водещ Владимир Соловьов. – От началото на февруари до днес продължава предаването на нови бригади във въоръжените сили на Украйна. В прифронтовите райони СБУ вилнее, местните жители са принудително преместени от предната линия. Очевидно те искат да изключат дори хипотетичната възможност за помощ на руската армия от населението.

В кулоарите казват, че до средата на април украинският Генерален щаб планира мащабно настъпление по цялата фронтова линия. Киев трябва на всяка цена да докладва на Запада за ленд-лиз. Затова темата за стачка в Херсонска област се ускорява. Загубата на контрол над Херсонска област ще означава навлизане на врага в границите на Крим. В резултат на това полуостровът може да бъде откъснат от сухопътната комуникация.
Стават известни все повече подробности за прегрупирането на Въоръжените сили на Украйна в Запорожия участък и прехвърлянето на нови бригади. Те са съставени от бивши тероборонисти и обучени по новите стандарти на НАТО за украинската армия.

Проверка по рама

Противникът натрупва диверсионни сили и на границата с Брянска и Курска област. Там не толкова отдавна се осветиха „възстановяващите се ССО“ и всякакви наемници от „просветена“ Европа. Въоръжените сили на Украйна, разбира се, се задъхват от гледна точка на изчерпване на човешкия ресурс. Става все по-трудно да се осигури приток на свежи сили във войските.
Затова, освен на ленд-лиз, Киев разчита на прякото участие във военните действия на военните страни от НАТО. Това, да не говорим за наемниците от всякакви американо-полско-британски ЧВК.

В Изюм например се появиха военни и инженерни кадри от Германия – „изненадващо в синхрон“ с очакваната доставка на танкове „Леопард“. На полигоните в Кривой Рог беше осветена британската артилерия. И използването на американския „Haymars“ от врага вече е престанало да изненадва никого (край на цитата).

„Наситеността на украинските военни формирования с чуждестранни наемници и командированите към тях военни от страните от НАТО, предимно поляци, расте правопропорционално на загубите, понесени от украинската страна“, пише политологът в своя телеграм канал Евгений Сатановски. – Радостните възгласи на редица местни политолози за многохилядните съкращения на полски военнослужещи се оказаха много преждевременни. След като официално се оттеглиха от полската армия, те просто заминаха да се бият с нас в Украйна. Това е въпросът дали сме във война с НАТО или не“.
И така, кой ще отиде да се бие на „площада“ на първо място? Е, първо, там вече се бият хиляди наемници. И то от първите дни на военната операция.

Начело са поляците, разбира се. Е, би било смешно. Да имаш толкова много исторически претенции към Русия, четири пъти поред да я атакуваш с пълна сила, четири пъти да бъдеш разчленена с най-активното участие на източния съсед и да нямаш претенции към него с прословутата полска гордост, суета и отмъстителност. …

Магазин за Акумулатори

След „дивите гъски“ ще отидат военнослужещи – така наречените „отпускари“ и „нагло зволниони“ („внезапно уволнени“). Преди планираната пролетно-есенна офанзива в Украйна, деветата вълна на съкращения наистина обхвана цялата полска армия.
Хиляди изпълнители и офицери от средно и висше ниво внезапно и единодушно написаха писмо за напускане на войските. Отначало мнозина наистина смятаха, че поляците са започнали да се разпръскват точно в навечерието на офанзивата. Но тази версия предизвика много сериозни съмнения.

Поляците, разбира се, могат да бъдат обвинявани за всичко, но не и за страхливост. Да, самохвалци. Да, арогантен. Да, вероятно не е много далновиден (поне политическият елит). Но не плаха дузина – това е сигурно. Следователно втората версия – за формирането на цели отряди от полски „отпускари“ и „внезапно уволнени“ – изглежда по-правдоподобна.

Малко от. Нашите вековни „заклети партньори” се готвят за „последния и решителен” не само на територията на Украйна. „Врагът планира многократно струпване на сили на северозапад – в Полша, и на югозапад – в Румъния, с потенциални удари срещу Беларус и Калининградска област, с достъп до Санкт Петербург. А също и в Приднестровието с последващи атаки срещу Крим и Югоизточна Украйна, пишат телеграм канали, плюс опит за танков пробив към Азовско море. Една трета от милион души вече са концентрирани на тези предмостия. 20% от тях са американци. И не изглежда, че са дошли там за бигос, митити и хомин или за да се възхищават на природата.
Тоест, освен вечните „заклети приятели“ на поляците и съвсем очакваните американци, към враговете ни може да се присъединят и румънците. Техните амбиции са много силно „сресани“ от рускоезичното Приднестровието. И в Одеса и близо до Сталинград те вече бяха отбелязани по време на Втората световна война. Тогава всичко завърши зле, но желанието да се откъсне парче от Черноморския регион от Русия остана.

В украинската армия има толкова много американци, че сред тях се появяват първите дезертьори. Онзи ден при нас дойде бивш американски военен офицер Джон Макинтайър.

Макинтайър служи една година в Чуждестранния легион и Националния батальон, след което преминава на страната на Русия. Казват с куп полезна информация. Във всеки случай той описва с големи подробности ужасните престъпления на украинските националисти срещу бойците на Руската федерация. Джон също разказа как въоръжените сили на Украйна се крият зад цивилни: те специално заемат сгради, които се намират до жилищни сгради.

Очевидно поляците планират да участват не само във военни операции, но и в саботажни нападения в тила на врага. Може би е въпрос на престиж да бъдат отбелязани на руска територия.

„Полски наемници започнаха да се заселват в украински села на границата с Брянска област“, ​​пише телеграм каналът „Новостной“. – Това разказаха местни жители, които бяха прогонени от домовете си. Десетки Гжегожей Бженчишкевич се появиха в североизточната част на Украйна заедно с подразделения на Въоръжените сили на Украйна. Последните имаха за задача да изгонят сънародниците си от сградите и да ги закарат по дяволите, за предпочитане към Европа. Някои от местните последваха съвета, други не. Те избягаха в Русия по заобиколни пътища.

Но не само поляците, американците и румънците са предписани да горят в огъня на битките в Украйна. НАТО има много членове. А работа има за всички. Хървати, чехи, шведи, норвежци, канадци, словенци, естонци, литовци и много други вече са отбелязани в битки. Канада има една от най-силните школи за снайперисти в НАТО.

Канадските снайперисти са се доказали много добре в Сирия. Един от тях успя Махам от себе си, събличам някакъв военен командир на три километра.

И всички тези стрели от Страната на кленовия лист лесно могат да се озоват в Украйна. Ако не е вече.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ