22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Колко минути се варят пъдпъдъчите яйца?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пъдпъдъчите яйца съдържат най-много биоактивни вещества. Аминокиселини, желязо, цинк, фосфор, магнезий, манган, калий, витамини В1, В2, В12 и А са компонентите, които превръщат пъдпъдъчите яйца в невероятно здравословен продукт.
Пъдпъдъчи яйца – вредата и ползите от яденето

Експертите съветват да ядат пъдпъдъчи яйца тези, които не ядат месо, както и за хора, чийто живот е свързан с редовна физическа активност. Също така, този продукт е необходим при отслабване – яйцата няма да добавят допълнителни калории, но ще поддържат тялото с полезни вещества. Важно е съдържанието на холестерол в едно пъдпъдъче яйце да е по-ниско, отколкото в пилешкото.
Лекарите съветват да се дават ежедневно и на децата – по едно-две за бебета, а по-големите могат да ядат до три яйца. Бременните жени също се съветват да ядат 2-3 пъдпъдъчи яйца на ден.

Колко минути се варят пъдпъдъчите яйца?
Как да сварите пъдпъдъчи яйца – инструкции стъпка по стъпка

Проверка по рама

Колко време да варите яйцата зависи от това как искате да ги ядете. Ако е рохко сварено, тогава времето за готвене ще варира в рамките на 1-2 минути, а за „твърдо сварено“ състояние ще трябва да изчакате по-дълго – 5 минути.
Технологията за приготвяне на пъдпъдъчи яйца е проста:

·        внимателно поставете яйцата в съд;

·        налейте вода, така че да покрие напълно продукта;
·        добавете 0,5 чаена лъжичка сол;

·        поставете съда с яйца на огъня;

Магазин за Акумулатори

·        след като заври, намалете котлона и варете необходимото време.
Не забравяйте, че в края на процеса съдът с яйца трябва бързо да се отстрани от котлона и да се постави под струя студена вода, да се напълни съда с нея и да се остави за 5-10 минути. Такъв прост трик ще ви помогне по-лесно да обелите яйцата от черупката.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ