7.1 C
София
събота, март 2, 2024

Косъмчетата по женската брадичка не само ни загрозяват, но и са знак за опасно състояние: –

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Косъмчетата по брадичката при жените са актуален проблем. Всяка трета жена се сблъсква с него и първата реакция е да премахнем нежеланото окосмяване. Но дали е правилно? Нека разберем причините за окосмяването по брадичката !

Противно на космите по други части на тялото, тези по брадичката при жените не са просто естетически нелицеприятни, а са индикация за сериозен проблем! Най-лошото е, че можете просто да ги пренебрегнете. Повечето жени поне веднъж в живота си имат косъмчета по брадичката, а сред най-често срещаните причини е хормоналният дисбаланс.

Днес ще говорим за основните причини за женската косми по брадичката , както и за това как и дали да ги премахнете.

6 причини, поради които жените имат косми по брадичката

косъмчета по брадичката

1.Наследственост

Ако роднините на майка ви (баба, майка, лели и сестри) имат този проблем и той е свързан с определена възраст, вероятно на тази възраст косъмчетата по брадичката ще се появят и при вас.

Проверка по рама

2. Хормонален дисбаланс

Този проблем може да е свързан с наличието на мъжки хормони (андрогени) в кръвта на жената. Обикновено тялото на жената произвежда малки количества от тези хормони. Но ако техният синтез стане по-интензивен, гласовете на жените стават по-ниски, косата започва да расте по брадичката, а по лицето се появяват акне.

косми по брадичката при жените

3. Менопауза

По време на менопаузата производството на естроген намалява при жените. Появата на косми над горната устна показва хормонален дисбаланс, причинен от менопаузата.

4. Разстройство във функцията на яйчниците

Един вид хормонален дисбаланс при жените е синдромът на поликистозните яйчници. Това е причина за нередовна менструация, наднормено тегло, безплодие. Женското окосмение по брадичката е сигнал за посещение на лекар, дори и да се чувствате добре.

жена умора

5. Синдром на Кушинг

Нашето тяло може да произвежда излишен кортизол, хормон на стреса. Този хормон присъства и в някои лекарства. Повишените нива на кортизол в тялото на жената могат да доведат до различни органни дисфункции и атрофични промени в тъканите. Именно тези патологични промени в органите и тъканите характеризират синдрома на Кушинг. Секрецията на кортизол е често срещана и при диабетици, затлъстяване, мускулно напрежение или слабост и забавяне на растежа при деца.

Магазин за Акумулатори

6. Вродена надбъбречна хиперплазия

Надбъбречната хиперплазия е вродено заболяване при деца от двата пола, характеризиращо се с дефицит на жизненоважен ензим, необходим на надбъбречните жлези да произвеждат полови хормони. В резултат на това в тялото на жената се задейства механизъм на производство на прекомерни нива на мъжки хормони, което оказва негативно влияние върху развитието на детето, което има сериозни последици.

Как да се отървем от нежеланото окосмение по брадичката?

Ако космите по брадичката при жените са само естетичен проблем, те могат да бъдат премахнати по различни начини: отскубване с пинцета, кола маска и лазерна епилация, избелване. Но всички тези методи дават само временни резултати. Ако косата на брадичката расте поради хормонални нарушения, е необходимо да се консултирате с лекар.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ