11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Косата се накъсва и пада: Ето какво правим грешно

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Току-що сте мили косата си и сте я увили плътно с кърпа на главата си. Това е всичко, готови сте да излезете от душа във формата на ориенталска кралица, но се оказва, че в този момент вече са нанесени сериозни щети на косата ви. Да видим какво сте сгрешили и как да предотвратите тази грешка.
Тази грешка след душа може да предизвика лесно косопад, според експерта по красота Ейми Дайл. Ейми публикува видео, в което обяснява, че увиването на тежка хавлиена кърпа около мократа й коса със стегнат тюрбан не е добра идея.

Как да направите косата гладка: 5 съвета, които работят
Какво правим грешно?

Еми записа видео, в което показва защо не трябва да се увива хавлиена кърпа около косата и как да изсушава косата си, за да не я увреди допълнително. Когато косата е мокра, казва експертът, тя е слаба и затова по-лесно се накъсва. А когато увиете косата си с кърпа, тя издърпва силно корените на косата, което я прави още по-слаба и чуплива.
Най-добрите съвети за здрава и красива коса

Проверка по рама

Как правилно да изсушите косата си?
Ейми препоръча да използва стара тениска, за да изсуши косата си, метод, който тя лично предпочита. Тя демонстрира как избърсва краищата на косата си, след което се мести малко по малко до върха на главата си. След това Ейми взима обикновената си четка, за да разресва косата си, започвайки отново от краищата.

Тя каза, че след като разрешете косата си, трябва отново да използвате тениската, за да изсушите цялата си глава. Експертът също така препоръча да се нанася масло върху краищата на косата, особено когато са влажни, и винаги да се използва термозащита.

Използвайте подходящи стилизанти докато косата е още мокра, за да оформите по-бързо и качествено косата си. Ще избегнете фриза и след изсушаване косата ви ще е трайно стилизирана и достатъчно красива, за да излезете сред хората с високо самочувствие.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ