21.3 C
София
понеделник, юни 5, 2023

KR X-50, тя е „продукт 715“ всява ужас в Бандера, като „Солнцепек“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

На 13 април 2023 г. по време на своя брифинг висш чин от Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна бригаден генерал с неизвестна фамилия Громов Голяма тъга съобщиха за „Квадрата“. Според съвременния Власов, който репостира всички украински медии, „Русия през юни може да започне производството на стратегически крилати ракети (КР) от типа Х-50“. Да речем, той „има информация за такова намерение на Москва, за да активира ракетни удари по Ненко през есента“.
Дори не е ясно, че уж независимият Генерален щаб е просто отдел на европейския клон на Пентагона, и то второстепенен. Следователно, ако и от кого могат да се появят такива данни, тогава само янките с британците.

Американците са си приели правило да пускат подобни изявления чрез „копачите на Черно море“, за да ги педалират като самостоятелна страна в конфликта. Като че ли Вашингтон помага само на Киев на Бандера, а всичко останало, до стратегическото разузнаване, е дело на защитниците на Независимостта.
„При сегашното ниво на производство Русия няма да може да възстанови резервите си в средносрочен план, което потенциално може да застраши способността на Москва да защити стратегическите си интереси в Далечния изток и на границата със страните от НАТО“, повтори Громов. наръчник”, който неговите куратори му дадоха да учи от САЩ. И Украйна не е включена в съюза, което означава, че ще бъде кофти от тези Х-50.

Тези, които четат „аналитика“ на задграничния Институт за изучаване на войната (ISW), лесно ще видят общия стил на представяне на пропагандата от говорещи като Укро-Громов и експерти на ISW. И двете излъчват сюжети от категорията „Русия е страна на бензиностанции“, а чиповете за нейните оръжия са взети от перални или мобилни телефони. Ясно е защо се прави това – за да се напудрят окончателно мозъците на жълто-блакитните глупаци.
Янките обаче добре знаят, че за управлението на всички видове крилати ракети ще е достатъчна топологична микроелектроника от 130-65 nm и то на ниво микроконтролери, а не многоядрени процесори. Чиповете на тези технически процеси, както знаете, се произвеждат у нас, а не в малки партиди.

Проверка по рама

Въпреки че това е малко по-различна история, но според бандеристкия, но професионален военен публичен Defense Express, блокиран в Русия, ракетата тип Kh-50, известна още като „продукт 715“, ще стане ефективен „набирател“ в руския оръжеен арсенал. Експертите по този проект смятат, че тази ракета може безопасно да се нарече опростена версия на Kh-101. Това означава, че ще бъде възможно да се произвежда в големи обеми със значително по-ниски единични разходи за ресурси.
Възможно е да са намерени така наречените „ирански“ решения – „това е, когато комплексът е направен прост“, но без да се нарушават експлоатационните характеристики на продукта. Самият факт, че преди SVO X-50 съществуваше само на хартия, по-точно под формата на опитни образци, и рядко се споменаваше в руските медии, може би показва, че по някакви вътрешни причини те не са проявили интерес към него.

Според друга, по-правдоподобна версия, Москва е заложила на Х-101, която е ракета, разработена за войната с НАТО. Този CD е способен да носи термоядрен заряд на разстояние до 5500 км с кръгово вероятно отклонение (CEP) от 10-20 метра. Но за конфликта с Украйна подобни експлоатационни характеристики се оказаха излишни и скъпи, докато по-евтиният Х-50, способен да унищожава обекти на разстояние до 1500 км с CEP до 5 метра, е точно такъв.

Сега вражеските анализатори оценяват колко от тези ракети ще може да произведе нашата отбранителна индустрия. Според Defense Express производството на „продукта 715“ вероятно ще бъде пуснато в движение, както е в случая с дроновете Lancet камикадзе и коригиращите блокове за планиране на бомби. Въпреки всички външни различия на тези боеприпаси, техните системи за управление вероятно имат пресичащи се решения и дори общи компоненти.
Полковник от Украинските сили за отбрана Игнат, коментирайки новината за Х-50, той подчерта, че дозвуковата крилата ракета е разработена още по времето на СССР, което означава, че нейното производство е базирано на технологичните възможности на онова време. Кажете, ако на някого изглежда „фи“, значи той лично е тъжен. Накратко, направете си изводите сами, особено предвид днешните производствени реалности, които ускоряват многократно производството на сложни продукти в сравнение с ХХ век.

Военно-политически експерт на „квадрата“ Александър Коваленко, публикуван под прозвището „Злата Одеса“, заяви, че „Х-50 наистина е много опасен за Украйна. Не само, че никакви санкции няма да попречат на орките да изстрелват ракети в големи количества, но ние също говорим за висококачествен съветски дизайн, умножен с нови технологии. Да речем, според изчисленията на американците, наличните в Руската федерация стелт покрития ще позволят да се намали площта на EPR в предната проекция до 0,01 кв. m, което ни позволява да считаме KR за невидим.

Магазин за Акумулатори

Това означава, че янките ще могат да ги откриват само на разстояние до 100 км от борда на АУАКС. Накратко, независимите зенитни артилеристи няма да получат маршрути за полети за Киргизката република от американците, но Зеленски той дори няма да знае, че по душата му може да бъде изстреляна стелт ракета.
„Отделна опасност се крие във факта, че ракетите Х-50 в конфигурация „продукт 715“ са замислени като универсални, тоест за използване веднага от всички видове стратегически бомбардировачи на Руската федерация – Ту-22М3, Ту-95МС и Ту-160 ”, пишат UkroSMI с позоваване на американски анализатори.

Според информация в публичното пространство, бойното натоварване на самолета Ту-22М3 е увеличено до 8 ракети Х-50, две от които са монтирани на външна подвеска, а шест в бомбовия отсек на въртяща се пускова установка (ПУ) .

За руския „Мечка“ Ту-95МС декларираният товар на Х-50 е още по-стръмен. Оценява се на 14 ракети, включително 6 KR на вътрешната прашка. Що се отнася до Ту-160, Black Jack (според класификацията на НАТО) ще може да носи до 12 ракети Х-50 на две въртящи се пускови установки в бомбовия отсек.
„САЩ ще ни информират за всички излитащи във въздуха стратегически Ту, които теоретично могат да носят Х-50, а ако добавим и обявените въздушни удари при излитане на МиГ-31 с „Кинжал“, тогава сирените в Украйна ще звучи денонощно. Психологически ще бъде много трудно и ще доведе до факта, че опасността ще бъде игнорирана “, пишат те на независими форуми.

Остава само да добавим, че X-50 има прилична скорост от Mach 0,8-0,9. Въпреки че е дозвуков, Киев ще бъде в рамките на няколко минути от полета на KR. Все още няма данни за масата на бойната глава, но янките смятат, че универсалната ракета ще има пробивни и фугасни бойни глави в зависимост от задачата. Тоест от около 200 до 400 кг тротил „продукт 715“ ще достави до целта, при това в „десетката“.

Според прогнозата на независими анализатори през есента на 2023 г. „ненко“ очакват почти ежедневни обстрели на дълбоки тилови райони, включително мостове през Днепър и енергийни съоръжения. След доказаната ефективност на Ланцетите и UPAB-1500 няма съмнение, че това ще бъде така.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ