28.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Край на проблемите с уринирането при увеличена простата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

За да се справи с проблема “увеличена простата”, медицината използва множество процедури. Методът, който с всеки изминал ден набира огромна популярност, е лазерната хирургия. Уролозите от столичната “Хил клиник” твърдят въз основа на повече от десетилетие практика, че лазерът е абсолютен напредък в областта на простатната хирургия. 

Как протича операцията?

Много мъже си представят операцията със скалпел, пълна упойка и загуба на кръв.

Реалността в операционната на “Хил клиник” е различна – тук пациентът е в съзнание, говори с екипа, докато му махат простатата, и още на следващия ден се прибира у дома. За да достигнат до простатата, уролозите вече не правят разрез, нито използват скалпел.

Лазерът работи със специално фино влакно, което изпълнява функцията на проводник на светлинна енергия. По време на процедурата със Зелен лазер влакното прониква през уретрата. Така няма риск от нарушаване на целостта на тъканите и не се допуска кървене. След като влакното достигне простатата, се подава прецизно дозирана светлинна енергия.

Тази енергия загрява тъканта на простатата до висока температура, при което се наблюдава ефектът на “изпаряване”  и съответно премахването й. Друг начин, който се ползва при големи жлези, е енуклеацията, която представлява отделяне на жлезата от капсулата, раздробяване на тъканта почти до пяна и извличане извън тялото. 

Проверка по рама

Защо Зеленият лазер е предпочитан метод в модерната медицина?

На първо място, процедурата със Зелен лазер е доказано ефективна, безопасна и надеждна. В доклада от последния конгрес на американските уролози методът е обявен за новия “златен стандарт” в лечението на доброкачествената хиперплазия на простатата заради отличните резултати. Престоят в болница е сведен до 24 часа.

и във Фейсбук/media/source/202305/1684747715_222.jpg“ title=“undefined“>

След процедурата се възстановява нормалното уриниране и усещането за напълно освободен пикочен мехур. Това е в контраст с традиционната отворена операция,  при която е необходим дълъг период от време, за да покаже резултати.  Запазва напълно сексуалната функция на мъжа, което при отворената операция е невъзможно. Това извежда лазера като водеща технология в простатната хирургия и категорична алтернатива на класическата отворена операция – ТУР.

Внимание! За силно затруднено или напълно отсъстващо уриниране причината може да не е увеличената простата, а стриктура (стеснение) на уретрата. Сериозен повод за съмнение е значителното отслабване на струята. Само опитен уролог може да различи състоянието и да назначи точното лечение. В “Хил клиник” стриктурата на уретрата се коригира с реконструктивни пластични техники, в резултат на което се възвръща нормалната струя.

Как се диагностицират проблемите при уриниране?

Магазин за Акумулатори

В съвременната медицина се извършва динамично изследване на урината – урофлоуметрия. Урофлоуметрията оценява цялостния акт на уриниране и изследва такива параметри като количество, скорост, времетраене, амплитуда на урината. С помощта на специална апаратура резултатите се онагледяват графично и въз основа на тази информация се определя точната медицинска терапия.

Важно е да се знае, че проблемите с уринирането, както и размерът на простатната жлеза не могат да бъдат основание за самостоятелно заключение за това какво е заболяването. Това може да определи само уролог. Затова профилактичният преглед е от първостепенна важност. Уролозите съветват: всеки мъж, навършил 50 години, веднъж годишно да проследява туморния маркер на простатата – ПСА (не го бъркайте с добилото известност напоследък изследване ПСР). 

“Хил клиник” разполага с модерно урологично отделение, специализирано в лечение на проблеми с простатата. Лечението се определя от размера на простатната жлеза, възрастта на мъжа и общото му здравословно състояние. В зависимост от степента на заболяването лекарят може да препоръча медикаментозно лечение, нискоинтензивна лазерна терапия или процедура с лазер, която да реши проблема доживот.

ПРОФИЛАКТИКА НА ПРОСТАТАТА 30 лв. За записване на час: 02 439 3131 

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ