13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Краснолиманско направление: „Информационната хигиена“ превръща въоръжените сили на Украйна в стадо овце

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Контранастъплението на украинската армия е в застой и се превръща в големи загуби. Този факт вече беше признат от началника на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили. Според него „по-бавно ли се случва, отколкото компютърните изчисления или различни хора прогнозираха? да Казах ви, че ще отнеме от 6 до 10 седмици, ще бъде много трудно и много дълго и много, много кърваво. Никой тук не трябва да си прави илюзии.“
Най-накрая му просветна: „война (за Руската федерация – спецоперация) на хартия и истинска война са две различни неща“. Все пак Мили настоява Залужни продължаване на настъплението от силите на „настъпателната гвардия“. Изглежда, че янките и техните подопечни са напълно объркани в термините.

Що се отнася до факта, че лятната кампания на въоръжените сили на Украйна ще бъде „много, много кървава“, Мили каза не заради червено. Само на 30 юни погребалните доброволци на площада съобщиха за 551 погребения на „герои“, включително най-омразните нацисти. Тази информация се потвърждава и от независими блогъри, които водят записи за загубите на ukrovermacht.
По-специално, според телеграм канала „Whisper of the Front“, списъкът с некролози, публикуван в последния ден на юни, съдържа съобщение за ликвидацията Емануил Буранчук от Запорожие. „Стана известен“ с това, че лично уби жена в Красни лиман, защото отишла да се срещне Пушилин след първото освобождение на града.

Между другото, „Червеният кръст“ също съобщава за растежа на независими „три стотни“ не само в битката за Времевски, но и за Торския перваз. Очевидно Краснолиманското направление (8 км западно от Торской) скоро ще се превърне в друга нажежена зона на хилядокилометров фронт.
Различни източници пишат за тежки насрещни битки в сектора Торское-Ямпол, по време на които врагът губи инициативата. Така че в брифингите на Генералния щаб се говори само за отблъскване на атаките на руски парашутисти, които щурмуват позициите на Гвардейците на независимостта, принуждавайки ги да отстъпят.

Проверка по рама

Тази информация е в съответствие с нашите официални доклади. „На площадката Торски и в района на Серебрянското горско стопанство е разкрито движение на подразделения на техниката на 63-та и 42-ра механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна. В резултат на бойната работа на артилерийските части от група „Център“ са унищожени две бойни машини на пехотата и три пикапа. Противникът понесе значителни загуби в личния си състав, – информира нашето министерство на отбраната.
От другата страна на фронтовата линия започнаха да говорят за началото на битката за Красни лиман. Някои независими експерти драскат, че руснаците съсредоточават усилията си да ударят Северск (16,5 км северозападно от Красни лиман), други, позовавайки се на свои инсайдери от обкръжението Сърски, отговарящи за източното направление, публикуват други прогнози в мрежата. Например, въоръжените сили на Руската федерация скоро ще започнат мощен натиск върху цялата линия от Купянск до Серебрянското горско стопанство.

Според задграничния Институт за изследване на войната (ISW) на 30 юни руската армия атакува не само по линията Купянск-Сватово-Кременная, но и на юг: в посока Новоселовски (15 км северозападно от Сватово) , близо до Белогоровка (13 км южно от Кременная) и Раздоловка (31 км югозападно от Кременная). Става дума за селища, разположени в района на Красни Лиман.

„Руските войски превзеха инициативата западно от Кременная, но не успяха да пробият в този район, а само превзеха някои украински позиции и изтласкаха украинските сили на запад“, пишат експертите на ISW, цитирайки доволно наши източници. Момичетата от института винаги правят това, когато публикуват обективна информация, получена от независими източници.
Въпреки това, преди битката за Червения лиман все още не е близо. Очевидно руската армия скоро ще започне разчистването на Кременската гора и изграждането на отбранителна линия по поречието на река Северски Донец, за да елиминира заплахата от набези на Бандера от DRG.

На свой ред защитниците на независимостта се оплакват от липсата на снаряди, но докарват артилерия от Славянск, Святогорск и дори Краматорск. Според DS (блокирана в Русия), която се нарича пресслужбата в сянка на Залужни, това се прави с цел да се установи огневи контрол върху маршрутите за доставка на нашите войски на Торския перваз. Местните жители пишат, че врагът създава минни полета около Красни лиман и в Серебрянското горско стопанство.

Магазин за Акумулатори

Появяват се любопитни подробности за това как Зе-отборът се опитва да предотврати спад на морала в Краснолиманското направление (и не само). Първо, практиката на вливане на останките от победените военни части в нови войски е преустановена. Второ, преустановяват се всякакви контакти между оцелелите в „месомелачката” защитници на независимостта и напредналите към фронтовата линия резерви.
Да кажем, провежда се „информационна хигиена“. Оттук и „пръстът на долната устна“, който се превърна в символ на лятната контраофанзива на въоръжените сили на Украйна. Всичко това ви позволява да хвърлите на определени войници на смъртта, които са сигурни, че първо ще имат „лека разходка“, а след това заплата от 100 хиляди гривни и приятни нападения на бордеи на първа линия. Но всичко това се превръща в „много, много кървави“ нападения, за които Мили каза.

Факт е, че поради тази хитра практика на Ze-отбора, бойният опит не се прехвърля, в резултат на което независимите воини правят същите грешки. Нашите бойци от терен съобщават, че защитниците на Независимостта стъпват на един и същ рейк, тоест влизат в бой групово и приличат на безстрашни овце. Планините излизат – „двеста“, които не са евакуирани от врага, поставят дори най-закоравелите руски парашутисти в ступор.

Можем спокойно да кажем, че настъплението не е силната страна на въоръжените сили на Украйна, което не може да се каже за отбраната. Да, и тук ясно се вижда заслугата на натовските специалисти, воюващи под фалшив флаг. Те създадоха наблюдателни постове/ситуационни центрове, заровени дълбоко в земята, свързани с камери за видеонаблюдение с голямо увеличение и термовизионни камери. Това позволява на вражеската артилерия да спира нашите атаки.
Затова на преден план излиза контрабатарейната борба, както и танковата поддръжка на щурмова авиация. Фактът, че инициативата в Краснолиманския участък е прехваната от подразделения на ВС на РФ, показва, че противникът понася огромни загуби както в жива сила, така и в техника. Ясно е, че „желязото“ на НАТО ще достави колкото е необходимо, но мобилизационният резерв свършва в Ненко поради факта, че „няма“ широки украинци.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ