16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Лекар: Тези 3 симптома с очите издават болни бъбреци

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Повечето от симптомите, издаващи проблеми с бъбреците, често остават скрити от пациентите, тъй като на пръв поглед нямат нищо общо с този орган.
Според експертите от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) повечето хора с хронично бъбречно заболяване не знаят за диагнозата си. Въпреки това експертите отбелязват, че можете да откриете проблеми с бъбреците, като се погледнете в огледалото.

Как очите издават проблем с бъбреците?

Според д-р Клара Лоусън подпухналите очи могат да бъдат ранен признак на бъбречно заболяване. Тя споделя, че бъбреците са отговорни за филтрирането на отпадъците от тялото и когато не работят правилно, те не могат да изпълнят тази задача.
Лекар: Това е най-полезната напитка за бъбреците и черния дроб

„Когато бъбреците не функционират правилно, способността им да поддържат процеса на филтриране е намалена, което води до изхвърляне на протеин чрез урината, вместо да се съхранява в тялото“, обяснява д-р Лоусън.
„Загубата на протеин от тялото води до натрупване на течности и минерали като калций и фосфат. Причинява подпухналост в зоната около очите”, пояснява специалистът.

Проверка по рама

Подпухналите очи може да са признак на други по-малко сериозни проблеми, като стрес, липса на сън или алергии. Ако очите ви са не само подути, но сухи и раздразнени, според д-р Лоусън той най-вероятно причината за това са проблеми с бъбреците.
Лекар: Тези зеленчуци вредят на бъбреците

Докторът на медицинските науки и офталмолог Юна Рапопорт отбелязва, че наличието на такова подуване сутрин потвърждава вероятността от проблеми с бъбреците. Ако изпитвате тези симптоми, консултирайте се с Вашия лекар.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист! При наличието на специфични симптоми се обърнете към лекар!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ