8.5 C
София
понеделник, март 27, 2023

Лекар: Всички мислят тази сладка напитка за вредна, но тя предпазва от кръвни съсиреци

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Една напитка, която всички считаме за вредна, се оказва изключително полезна за предотвратяване появата на кръвни съсиреци, според руския диетолог и ендокринолог д-р Елена Сюракпина.

Сладката напитка, която предпазва от кръвни съсиреци

„За да се отървете от токсините и да укрепите тялото, изобщо не е задължително да пиете билкови отвари и тинктури. С някои заболявания може да справи една сладка напитка, която обикновено се счита за вредна заради съдържанието на захар в нея. Обикновеният компот, който опитните домакини  приготвят с много старание за зимата, може да се справи с това“, споделя д-р Елена Сюракшина.
Лекар: Тези мазни храни намаляват риска от кръвни съсиреци

Редовната консумация на компот има положителен ефект върху състоянието на стомашно-чревния тракт. Тази напитка стимулира процеса на детоксикация, според специалиста.
В допълнение, компотът може да играе ролята на леко слабително. Компотът на базата на сушени плодове помага за нежно почистване на червата и предотвратява запек.

Според диетолога, ако добавите сушени кайсии към напитката, това също ще бъде полезно за сърдечно-съдовата система. Компотът, най-вече този от сушени плодове, влияе благоприятно на състоянието на кръвоносните съдове, като намалява риска от образуване на кръвни съсиреци, споделя диетологът.
Тези храни водят до стесняване на артериите и кръвни съсиреци

Проверка по рама

Важно: Статията е единствено с информативна цел! Предоставената в нея информация не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ