19.6 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Лесно и вкусно – уникално сладки компоти без варене

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Компот без варене за десет минути. Такива компоти са чудесна алтернатива на соковете от магазина. В крайна сметка те съхраняват всички витамини и не е нужно да се притеснявате за техния състав. И да, приготвянето им не отнема много време.
Всичко, от което се нуждаете: електрическа кана, плодове, захар, вода и буркан.

Внимателно се измиват ябълките, изрязват се развалените места, нарязват се на не много ситно.
За да се спести време, преди да се обелят и нарежат ябълките, слага се трилитрова тенджера с вода на огъня. За времето, през което ябълките се обелват, водата има време да заври.

Нарязаните ябълки се поставят в трилитров буркан. Не повече от една трета, ако искате богат вкус. Ако просто утолявате жаждата си, една четвърт консерва ябълки е достатъчна. За цвят можете да добавите шепа малини.
Бабин лек: При повръщане – този компот е вашето лекарство

Проверка по рама

Ако искате да е кисело, добавете няколко стръка касис. Като цяло всяка комбинация от плодове е приемлива.
Добавете чаша захар. Захарта трябва да е отгоре на плодовете, в противен случай тя ще лежи на дъното. Ако плодовете са сладки, намалете количеството захар пропорционално на вкуса. За компот от праскови-кайсии-се слага половин чаша.

Увити в топла кърпа.

Наливаме горещата вода в буркана върху плода внимателно. Първо се налива, така че да покрие нарязаните плодове, разклаща се буркана, за да се затоплят стените. И долейте останалото, до първата резка на буркана.
На следващата сутрин компотът е готов. Можете да пиете.

Покриваме с полиетиленов капак от тези, които трябва да се нагреят (в този случай не е необходимо да се затопля, капакът е идеално опънат върху горещ буркан). Завийте с топла кърпа и оставете за една нощ. До сутринта ще имате ароматен, вкусен и здравословен компот с вкус на пресни плодове.

Магазин за Акумулатори

Компотът може да се консервира за зимата.
За компот можете да вземете всякакви плодове.

Добър апетит!
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ