13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Макрон обеща на предприемачите данъчни облекчения за инвестиции в зелени технологии

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Това ще направи възможно привличането на 20 милиарда евро частни инвестиции до 2030 г. и създаването на десетки хиляди работни места на френска територия“, обясни френският лидер целите на инициативата по време на събитие в Елисейския дворец.
Както отбеляза президентът, „тази мярка е насочена към подпомагане на производството на батерии, термопомпи, вятърни турбини и слънчеви панели“.

Освен това по време на срещата Макрон обяви законопроекта за зелената индустрия, който френското правителство ще представи следващата седмица.
„Нашата нова структура на финансиране трябва да помогне на Франция да се конкурира със САЩ в светлината на Закона за намаляване на инфлацията (IRA) на тази страна“, обясни президентът. Според него „Франция трябва да бъде конкурентоспособна по отношение на работни места и иновации“.

Френският лидер се обърна към присъстващите на събитието бизнесмени и ги призова да насърчават реиндустриализацията, „защото това е икономически, политически, териториален и геополитически въпрос“.
„Реиндустриализацията е ключът към нашия суверенитет“, заключи Макрон.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ