17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

Учени: Ако забележите това по кожата си, имате по-висок риск от диабет

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Симптомите на диабет тип 2 могат да бъдат трудни за откриване, тъй като в началото състоянието може да не създава осезаем дискомфорт за пациента. Някои от най-често срещаните признаци включват често уриниране, постоянна жажда и силна умора. Но друг признак, на който трябва да обърнете внимание, е свързан с кожата, съветват от Diabets UK, позовавайки се на изказванията на учени.

Симптомът с кожата, който  издава диабет или по-висок риск от него

Папиломите са малки образувания, които са изпъкнали над повърхността на кожата. Въпреки че са често са считани за напълно безобидни, те могат да показват наличието на диабет тип 2.
Учени: Всички ядем тази храна, но тя повишава кръвната захар и води до диабет

Според проучване хората, които имат множество папиломи по тялото си, са с повишен риск от развитие на диабет. Папиломите се състоят от отслабнали колагенови влакна и кръвоносни съдове, заобиколени от кожа.
Специалистите от Националната здравна служба на Великобритания обясняват:

„Колагенът е вид протеин, намиращ се в цялото тяло. Папиломите са склонни да растат в кожните гънки, където кожата се трие, като например по врата, подмишниците или слабините. Ето защо те обикновено засягат хора с наднормено тегло, които имат излишни кожни гънки и кожата им в тези области е подложена на протриване.“
Лекар: Това е най-добрата риба за хората с диабет

Проверка по рама

Други симптоми на диабет тип 2 включват:
  • отслабване без подлагане на диета
  • сърбеж около половите органи
  • порязвания или рани, които зарастват по-бавно
  • замъглено зрение

Хората на възраст над 40 години, както и тези с роднини с диабет, са изложени на най-висок риск от развитие на заболяването. Наднорменото тегло или затлъстяването също са рискови фактори.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ