19.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Министерство на отбраната: На 4 юни въоръжените сили на Украйна започнаха мащабна офанзива в пет сектора на фронта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Официалният представител на ведомството Игор Конашенков каза, че по време на тази атака Киев е включил шест механизирани бригади и два танкови батальона от стратегическия резерв на Въоръжените сили на Украйна. Те бяха подкрепени от други военни части и поделения.
Противникът се опита да пробие отбраната на въоръжените сили на Руската федерация на най-уязвимия, според него, участък от фронта. Но групата „Восток“ отблъсна атаката. „Врагът не постигна целите си, нямаше успехи“, подчерта Конашенков. И добави, че загубите на въоръжените сили на Украйна са над 250 души личен състав. Унищожени са и 16 танка, три бойни машини на пехотата, 21 бойни бронирани машини.

По-рано Володимир Зеленски заяви, че Украйна е готова за контранастъпление, но предупреди за възможни големи загуби за Киев. „Това може да струва скъпо на Киев. Бихме искали да имаме някои неща, но не можем да чакаме с месеци“, каза политикът. Той отбеляза, че „бъдещето на Украйна е несигурно“.
Първата информация за настъпващите подразделения на въоръжените сили на Украйна се появи на 4 юни в руския телеграм канал Spring. Съобщава се, че украинските войски са се опитали да атакуват между Запорожия и Угледарския сектор на фронта. „В района на Нескучни и Приютни избухнаха боеве, руските военни посрещнаха врага с огън“, пишат военните кореспонденти.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ