13.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Много е важно да засадите ТОВА между лехите с ягоди. Ето защо

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ягодите са едни от любимите плодове за лятото, които не само удовлетворяват нашите вкусови предпочитания, но са и полезни за нашето здраве. Затова много хора, разполагащи с градини или дворове, се занимават с отглеждането на ягоди. Въпреки това, отглеждането им изисква внимание и грижи, особено когато става въпрос за предпазването им от вредители. Един от най-ефективните начини да се предотврати нападението на мравки и други вредители е чрез използването на чесън.
След такова подхранване, ЯГОДИТЕ ще дадат ТРОЙНА реколта

Чесът е зеленчук със специфична миризма, която отблъсква много насекоми. Той е ефективна бариера против мравки, листни въшки, кърлежи и бълхи. Затова, ако отглеждате ягоди, е препоръчително да посадите чесън между лехите. Това е прост и естествен начин да предпазите плодовете си и да се насладите на изобилен добив. Този метод е особено полезен за онези, които предпочитат натурални решения и не желаят да използват химикали или пестициди за защита на градината си.
За да приложите този метод, следвайте следните стъпки:

1. Подготовка на почвата
Преди да засадите чесъна, почистете и подгответе почвата между лехите си. Изберете място, където ще бъде полаган чесънът.

Проверка по рама

Кой НЕ трябва да яде ягоди
2. Засаждане на чесъна

Изберете здрави чеснови главици и ги разделете на отделни зърна. Копайте малки отвори в почвата, на разстояние от около 15 сантиметра едно от друго, и поставете по едно зърно чесън във всяко отворено място. Покрийте зърната с почва и ги натиснете леко, за да ги закриете напълно.

3. Поддръжка и грижи
Отглеждането на чесъна е лесно и не изисква специални умения. Залейте градината редовно, за да осигурите достатъчно влага на растенията. От време на време проверявайте за плевели и ги изтръгвайте ръчно, за да не конкурират с чесъна за хранителни вещества и вода.

След като чесънът започне да расте, той ще излъчва миризма, която ще отблъсква мравки, листни въшки, кърлежи и бълхи. Важно е да поддържате редовна комуникация с растенията си и да наблюдавате за наличието на вредители. Ако забележите някои от тях, можете да използвате ръчни методи за премахването им или да се консултирате с градинарски специалисти за по-нататъшни решения.

Магазин за Акумулатори

Ако покриете почвата с това, реколтата от ЯГОДИ ще е ДВОЙНА
Запомнете, че чесънът е естествен начин за предпазване на ягодите от вредители. Не само ще предпазите плодовете си от нападение, но и ще се насладите на здравословен и вкусен добив. Засадете чесън между лехите и вижте как градината ви цъфти и процъфтява с вкусни ягоди.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ