25.8 C
София
петък, юни 9, 2023

Могат ли бебетата да имат сезонни алергии?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Пролетта е времето на сезонните алергии и сенната хрема. Навсякъде около нас сме заобиколени с дървета и цветя, които от своя страна са склонни да произвеждат много полени и алергени. Много хора страдат от тези неприятни сезонни алергии, но това означава ли, че когато видим нослето на бебето да тече е заради алергия?
Как да успокоим бебе – стар бабин трик

Могат ли бебетата да имат сезонни алергии
„Не виждаме много сезонни алергии до 2 или повече години (бебетат могат да имат алергии към храни и други неща от околната среда)“, споделя д-р Джина Познер, педиатър във Фаунтин Вали, Калифорния. Така че хремата, която има бебето е много по-вероятно да бъде причинена от вирус, отколкото от сезонна алергия. И както винаги, ако се притеснявате за здравословното състояние на бебето, не се колебайте да се обадите на вашия педиатър.

Кога децата развиват сезонни алергии
Сезонните алергии обикновено започват да се развиват на възраст между 3 и 5 години. Отнема години, за да се развие една сезонна алергия различна от хранителните алергии, които могат да се развият и през първите няколко месеца от живот

Проверка по рама

Кога жените усещат бебето за първи път?
Как да направите разлика между настинка и сезонна алергия?

Ако детето има запушеният нос, койот обикновено отминава в рамките на няколко дни или е било в присъствието на някой, който е болен, тогава най-вероятно то има настинка.

Обикновено при алергии ще усеща парене или сърбеж по носа или очите, което ще причини много търкане.
Въпреки че не е нужно да се притеснявате, че бебето ви има сезонни алергии, докато не навърши поне 2 години и не е изпитало всички сезони, имайте предвид всички признаци на алергична реакция към други фактори от околната среда, включително храна. В противен случай хремата означава, че то вероятно има настинка и може да бъде лекувано ефективно от вашия педиатър.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Магазин за Акумулатори
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ