22.8 C
София
събота, май 18, 2024

МОЖЕЛО: ВАС принуди Цеко Минев да се бръкне за ремонт на Витоша

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Върховният административен съд (ВАС) изиска от собственика на ски съоръженията във Витоша да ремонтира и възстанови “Стационарен ски – влек “Конярника” в Природен парк “Витоша”. Решението на съда е окончателно и не може повече да се обжалва от дружеството „Витоша ски“, зад което наднича банкера Цеко Минев.

Как се стигна до решението?

В детайли – ВАС постановява, че Административен съд София – град (АССГ) неправилно е отменил заповедта на главния архитект на Столична община за ремонт на ски център “Конярника” на Витоша, уточняват от пресцентъра на съда.

Според върховните магистрати заповедта на главния архитект е издадена в съответствие с разпоредбите, като определят съдебното решение на първата инстанция като неправилно и следва да бъде отменено.

Проверка по рама

Въпросната заповед е от 16 март 2021 г., с нея е одобрен констативен протокол от 11.01.2021 г. на комисия, назначена от главния архитект на Столична община Здравко Здравков, за обследване на състоянието на строеж “Стационарен ски – влек “Конярника” в Природен парк “Витоша”.

3 месеца за обезопасяване

Съдът изисква “Витоша ски” в срок от 3 месеца да извърши ремонтни и възстановителни дейности за поправяне и привеждане в съответствието с изискванията на закона на строежа „Стационарен ски – влек „Конярника“. Това са лифтова станция и въжена линия с фундаменти, носещи стълбове, конструкция седалки, носещо стоманено въже, ролкови и закрепващи механизми.

Собственикът е задължен също да обезопаси лифтовата станция, да изготви конструктивно обследване на строежа и да изготви и съгласува инвестиционен проект.

Заповедта е издадена въз основа на констативни протоколи, съгласно които въжената линия и чайната не отговарят на изискванията по закон и не са в състояние да изпълняват функцията си, поради което е необходимо да бъдат ремонтирани и поддържани в изправно състояние с цел осигуряване на сигурност, безопасно функциониране, здраве, безопасност на движението, хигиена, естетика, чистота и спокойствие на гражданите.

Последно, в Търговския регистър се посочва, че действителни собственици на „Витоша ски“ е офшорката от Вирджинските острови – „Елора мениджмънт лимитид“.

Магазин за Акумулатори

Материалът <strong>МОЖЕЛО: ВАС принуди Цеко Минев да се бръкне за ремонт на Витоша</strong> е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ