19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Мухите и комарите бягат от тях като дявол от тамян! 2 изпитани народни средства:

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Именно те пречат на съня, летят из къщата, бръмчат в ухото ви и хапят. Ако ви е писнало от мушици и комари, които превземат дома ви през нощта, време е да се отървете от тях!

От Swoman сопделят два полезни и ефективни народни метода. Те работят много по-добре от купените от магазина репеленти, които съдържат химикали. Бъдете екологични в борбата си срещу досадните насекоми!

Мушици и комари: как да се отървете от тях

средство комари

За прозорци

Широко отворени прозорци – единственото спасение в горещо време. Когато настъпи нощта, прозорците се отварят и свежият вечерен бриз влиза в къщата, но с него нахлуват и жужащите комари и мушици. За да не се случва това в бъдеще, пригответе си следния домашен репелент.

Проверка по рама

В малък съд изсипете 20 мл камфоров спирт, който може да се купи във всяка аптека. Добавете 4 сушени карамфилчета и накълцан дафинов лист. Оставете получената смес за 48 часа, докато се смесят съставките. Ще получите разтвор с остра, но в същото време приятна миризма.

Изсипете го в спрей-бутилка и с него третирайте местата по прозорците, където е закрепен комарникът. Направете го много внимателно. Напръскайте инфузията върху самата мрежа. Готово!

Подготовка на стаята

Когато третирате прозорци с въпросния спрей от карамфил, може да забележите малки празнини между рамката и мрежата против комари. За най-добър ефект ги покрийте с тиксо, което лесно можете да намерите в железарски магазин. Така дори и най-малкото насекомо няма да може да влезе в къщата.

карамфил и дафинов лист

Лек за кожата

Магазин за Акумулатори

За да изплашите алчните кръвопийци, струва си да подготвите друга тинктура, която трябва да се нанесе директно върху кожата. Налейте 100 мл водка в малък стъклен съд и добавете 10 сушени карамфилчета. Оставете на тъмно и сухо място за една седмица. След като сместа престои, тя ще придобие красив наситен цвят.

средство срещу насекоми

Изсипете разтвора в чиста бутилка със спрей-накрайник. Нанесете върху откритите части на тялото. Можете да направите това както у дома, така и сред природата. Ако сте планирали пикник, шишенце с такова чудодейно средство със сигурност няма да е излишна. Вземете го със себе си и се отпуснете без страх от ухапване, пишат колегите от За жената.

домашен репелент нанасяне

С помощта на тези народни методи ще видите, че можете да седите спокойно и да спите през летните вечери, без да се дразните от досадните насекоми. Правили ли сте някога домашни репеленти? Споделете своя опит!

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ