32.8 C
София
вторник, юли 16, 2024

МВР министърът потвърди Новините Днес: Антон Златанов остава шеф на „Гранична полиция“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Антон Златанов ще остане директор на „Гранична полиция“. Това съобщи пред БНТ вътрешният министър Калин Стоянов, с което потвърди новината на Новините Днес за поста на Златанов. МВР шефът определи колегата си като професионалист, на когото е гласувано доверие, което е започнал да оправдава.

ОБРАТ в Новините Днес: Антон Златанов все пак става шеф на „Гранична полиция“ – татко Петко показа мускули (ОБНОВЕНА)

На въпроса защо Златанов се води временно назначен, министърът отговори, че това е практиката в МВР – ръководните служители минават такъв етап, за да може ръководството да се убеди, че са подходящи.

„Всяка смяна, която правя, ще стане на база анализ на резултатите. Считам, че на тези позиции има други хора, които биха се справили по-добре. Новоназначеният на СДВР Любомир Николов познавам отлично, той беше сред моите заместници докато бях директор на ГДБОП, считам, че той ще се справи прекрасно“.

Министърът посочи, че не е очаквал реакцията при назначаването на Антон Златанов в Гранична полиция. Заяви, че Златанов е професионалист и е бил буфер между протестиращите и полицията на 2 септември 2020 г. Гласувано му е доверие и е започнал да го оправдава.

Случаят с битите студенти под колоните на МС не е бил под ръководството на Златанов, посочи Калин Стоянов. Каза още, че всички проверки срещу Антон Златанов, включително по времето на Бойко Рашков и служебните кабинет, не са открили никакви нарушения.

Проверка по рама

Бившите директори на „Гранична полиция“ и на СДВР ще останат част от системата на МВР. Министър Стоянов каза, че няма да прави самоцелни назначения и уволнения.

Материалът МВР министърът потвърди Новините Днес: Антон Златанов остава шеф на „Гранична полиция“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ