17.9 C
София
четвъртък, септември 28, 2023

Храни, които са естествени алтернативи на аспирина и помагат за разреждане на кръвта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Аспиринът е добре познато лекарство, което се използва за разреждане на кръвта и предотвратяване появата на проблеми със сърдечно-съдовата система. Въпреки че има редица ползи, аспиринът понякога има и нежелани странични ефекти. Добрата новина е, че има естествени негови алтернативи, които имат благоприятно влияние върху кръвообращението. Кои са те ?

• Чесън
Чесънът има антикоагулантни свойства. Неговите активни съставки, като алицин, могат да помогнат за разреждане на кръвта и намаляване на риска от появата на сърдечно-съдови заболявания. Може да консумирате суров или готвен, като го добавите в ястия, или го използвате като подправка.

Повишен риск от анемия при възрастни хора при честа употреба на аспирин
• Зелени листни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци, като спанакът и магданозът, са богати на витамин К, който е важен за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система. Този витамин помага за нормализиране на свръхкоагулацията и разреждане на кръвта. Консумирайте редовно зелени листни зеленчуци, като ги добавите в салати или ги приготвите като гарнитура към своето ястие.
• Лук

Проверка по рама

Лукът е известен със своите антикоагулантни свойства. Той съдържа сулфурни съединения, които могат да подпомогнат производството на ензими, намаляващи свръхкоагулацията и да подобрят кръвообращението. Включете лук в своето меню, като го добавите в салати, супи или ястия.
• Червено вино

Умерената консумация на червено вино е свързана с разреждане на кръвта и подобряване на сърдечно-съдовата функция. Червеното вино съдържа ресвератрол, което е антикоагулант и има антиоксидантни свойства. Въпреки това, важно е да се консумира с мярка, защото прекомерното пиене на алкохол може да има негативни последици за здравословното ви състояние.

Учени призовават: НЕ приемайте аспирин профилактично!
• Домати

Те са богати на ликопен, което е антикоагулантно вещество и може да помогне за разреждане на кръвта и подобряване на кръвообращението. Консумирайте домати редовно, като ги хапвате свежи, готвени или като част от сосове.

Магазин за Акумулатори

Въпреки че аспиринът е доста популярно лекарство и е ефективно за разреждане на кръвта, има естествени негови алтернативи, които могат да бъдат част от вашето меню. Гореизброените храни и напитки са само част от естествените алтернативи на аспирина, които успешно разреждат кръвта. Съветваме ви, преди да направите промени в диетата си, да се консултирате с лекар.
Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ