30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Най-честите причини за прекратяване на връзката – Част 2

ПРОЧЕТИ СЪЩО

5. Обвинявате партньора си при спор

Правенето на компромиси не означава само да позволите на съпруга си да избере в кой ресторант да ходите от време на време и да се съгласите да купите определена вещ. Става дума и за правене на жертви за подобряване на връзката, включително по време на спорове. Дори и да виждате, че другия греши, не е нужно да му го натрапвате и да го обвинявате.

Когато стигнете до връхната си точка в спора, може да забележите, че вие или вашият партньор отказвате да поемете каквато и да е вина, като единият от вас се описва като жертва. Много по-лесно е да станеш жертва, отколкото да мислиш за емоциите си и реално за нещата.

Най-честите причини за прекратяване на връзката – Част 1

6. Не прощавате и не забравяте

Можете да се преструвате, че разрешавате спор със съпруга си, само за да го накарате да прекрати разговора или просто да си тръгне. Но това само ще влоши нещата.

Проверка по рама

Задържането на емоциите е най-бързият начин да разрушите вашата връзка и да унищожите емоциите между вас. Негодуванието ще разяде връзката ви отвътре.

Ако не разрешите основните проблеми, които причиняват вашия спор и гняв, тогава връзката ви неизбежно ще стигне до етап, в който няма връщане назад.

7. Виждате партньора си като по-нисш от вас

Да изпитваш презрение към партньора си е едно от поведенията, които са издайнически индикатор за предстоящ развод. Когато виждате човекът до вас като по-нисш от вас и не оценявате успехите му или мислите, че не прави достатъчно усилия – вие ясно си давате сметка, че няма уважение между вас. Това е само началото към провала на вашата връзка.

Проучване от 2010 г. е установило, че двойките, които показват презрение един към друг през първата си година от брака, са по-склонни да се разведат преди 16-ата годишнина от сватбата си.

Няколко признака, че вашата връзка ще има успех

Магазин за Акумулатори

8. Изкарвате гнева си срещу партньора

В проучване от 2014 г. изследователите са установили, че хората, които обичате най-много, са и хората, върху които е най-вероятно да излеете гнева си. С тях общувате всеки ден и когато ви обземе силен и яростен гняв – те са най-близо и сте склонни да си го изкарате на тях.

Но такова поведение е вредно за хората и за взаимоотношенията. Така че колкото повече наранявате хората около вас, които обичате, толкова повече рискувате да ги отблъснете и да сложите край на взаимоотношенията си.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ