5.5 C
София
вторник, март 28, 2023

Най-добрият нюанс на косата за зрели жени, който лесно ще скрие бръчките

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Рано или късно всички жени се чудят как да скрият промените, свързани с възрастта. Някои избират драстични методи като пластична хирургия, други се справят с кремове и серуми, а трети използват малки трикове като боядисване на коса. Оказва се, че някои цветове могат успешно да засенчват кожата, визуално скривайки или маскирайки бръчките, казва специалистът по косата Никол Пети.
Какъв нюанс на косата лесно ще маскира бръчките

Естественият процес на стареене на кожата е свързан със загубата на мастни клетки. Това засяга отпуснатостта на тъканите, образуването на малки и големи бръчки, намаляването на еластичността. Алтернатива на рискованата операция или сложните козметични процедури е компетентният подбор на прически и цветове на косата. Докато някои нюанси състаряват жената, други могат визуално да спестят няколко години.
Най-полезните храни за вашата косата – ето какво трябва да консумирате

За да създадете весел, свеж вид, според експерта, можете да използвате някои техники за оцветяване. Например, пропуснете скучния плътен цвят в полза на игривите акценти в кичурите. По-добре е те да са медени, златисти, карамелени нюанси. Такива нишки, оформящи лицето, отвличат вниманието от несъвършенствата на кожата, включително бръчките. Като цяло кожата става сякаш по-млада, по-мека, кадифена.
В допълнение, създаването на акценти ще опрости грижата за косата, защото по този начин не е необходимо да оцветявате корените през цялото време. Така че, ако все още нямате сива коса, тогава частичното боядисване е най-добрият избор, за да изглеждате по-млади.

Проверка по рама

Съвети за боядисване на коса за блондинки и брюнетки
С напредването на възрастта кожата и косата ни губят пигментите, които им придават красивия цвят. Уви, няма измъкване от това. Естествено светлите жени са по-склонни към стареене на кожата, тя става още по-бледа, губи здравия си вид. Ако една блондинка избере грешния цвят на боята, това може само да влоши ситуацията.

Грубата коса не е наказание, а предизвикателство – ефективна грижа и здраве

Така например трябва да се избягват платинените нюанси, тъй като те се фокусират върху бръчките и възрастовите петна
„Ако сте на двадесет или дори на тридесет години, платинената блондинка ще изглежда свежа и динамична, но е противопоказана за по-възрастни дами“, казва Никол Пети.

Ако една жена иска да изглежда по-млада, тогава трябва да изоставите „крещящото“ русо, неговите ярки вариации. Изглежда неестествено и странно дори на естествена блондинка.

Магазин за Акумулатори

В същото време други светли нюанси могат да станат помощници при създаването на младежка визия. На зрелите жени се препоръчва да избират кремави цветове, карамел или медено руса. Можете да експериментирате и с ягода, но внимавайте. Опасно е да прекрачвате линията в мед, защото това ще направи визията по-тежка. Ако имате притеснения, говорете с вашия стилист относно нанасянето на тоник.
Ако по природа сте брюнетка, тогава в зряла възраст можете да опитате да избягате от твърде тъмния цвят към тъмно русо – изглежда много по-младежки. Страхотен вариант е техниката балеаж за цялата дължина на косата. Светлите нишки на тъмната коса ще дадат лекота, ще накарат косата да „играе“. Не забравяйте, че много тъмната коса, уви, подчертава недостатъците не само на лицето, но и на самата коса.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ