24.4 C
София
вторник, юни 6, 2023

Най-лошият цвят на косата за дамите след 40 е …

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Разглеждана като една от най-забележителните черти на женската идентичност, косата винаги е свързана със самочувствието на дамите. Добрата прическа и правилният цвят са важни помощници за формиране на образа ви. Влиянието на къдриците за вашата визия е толкова голямо, че те са в състояние да подмладят или състарят жената само с няколко промени. Условията за подстригване или прическа обаче ще варират според вида на косата, цвета на кожата, формата на лицето и цялостния стил на жената.
Правата коса състарява външния вид

Ако вашата цел е да придобиете обновен имидж, забравете за правата коса. Паралелните линии около лицето правят външния вид по-сериозен и, съответно, състаряващ. Независимо дали кичурите ви са дълги или подстригани, постарайте се да им придадете ако не къдрав, то поне ондулиран (вълнообразен) вид, за да се чувства повече раздвиженост. Въобще, плоската права коса не е най-добрият избор за дамите, които искат да имат по-младежки вид. Заложете смело на раздвижени вълни и накъдряне в краищата на кичурите. Движението винаги подмладява.
Как да направите косата гладка: 5 съвета, които работят

Сух вид и намалена жизненост
Не само белите кичури издават настъпването на възрастта; формата им също може да бъде голям враг на жените. Признаците на сухота и начупване са нормални при по-зрелите хора, така че те трябва да се борят против това чрез постоянна хидратация и специфични средства. Яркостта и жизнеността на цвета също се губят с годините – затова внимавайте с въздействието на слънцето, горещата вода, разресването и други външни агенти върху косата. Фиксиращият гел и спрей също могат да навредят. Тези препарати бързо придават блестящ вид – но с течение на деня кичурите стават сухи и неподвижни, отнемайки жизнеността на цвета.

Проверка по рама

Бягство от черно и монохромно русо
Цветът на косата е важно средство за женската визия. Обичайно е жените да прибягват до тинктури или тонери, за да скрият сивата коса. Някои цветове обаче трябва да се избягват от дамите, които желаят да изглеждат по-млади.

Русата коса озарява лицето и го подмладява, но внимавайте: монохромният или платиненият вид може да направи лицето бледо, а чертите – матови. Предпочитайте по-златисти или перлени тонове и с по-тъмен фон на косата. Черното е известно като труден общ тон – то е много плътен цвят и придава излъчване на сериозност; така ще изглеждате по-възрастни. За по-младежки вид избягвайте прекомерно тъмните тонове, които отнемат блясъка на погледа.

Кой цвят на косата Ви подмладява най-много?
Съществуват прически, които спомагат да изглеждате по-млади – но сега става дума за тези, които създават обратния ефект. Допускат се грешки, след които дамите изглеждат по-стари. Една от основните е изборът на погрешен цвят при боядисването. И обратно – подходящият нюанс ви улеснява да подчертаете отделни черти на лицето, да изгладите визуално бръчките и да отнемете години от неприятната истинска възраст. А погрешната прическа има обратен ефект: подчертава нежеланите черти и ви състарява.

Наситените, силно маркирани цветове правят външния вид да изглежда по-стар. Така се издава прекалената и неестествена, насилено-изкуствена грижа за косата – а е ясно, че такива грижи очевидно се полагат от по-възрастните дами. Ако не искате да рискувате, използвайте по-пастелни тонове и преходни нюанси.

Магазин за Акумулатори

Формата на косата също влияе силно за излъчването. Правият бретон, заемащ едва ли не цялото чело, не е подходящ вариант, когато искате да бъдете по-младолики. Ъгловатите форми на прическата втвърдяват лицевите черти, подчертават бръчките или признаците на възрастта, които искаме да прикрием. Тук подходящата опция е да изберете страничен бретон и омекотено ондулиране.
Също така, ако косата ви пада от кръста надолу, това ще придаде състарен вид. Причината? Така изглежда, сякаш косата не е подстригвана от години и е придобила занемарен вид.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ