Разследвания

НАП подпука всички депутати на ГЕРБ ! Кирил Ананиев снасял тайни лично на Баце

Игра на Богове -Възходът на падението

Бившият финансов министър Кирил Ананиев, чичо на аферист №1 на хунтата Владислав Горанов, е снасял тайни от министерството лично на Бойко Борисов, които ГЕРБ да използва за извратените си задкулисни ходове.

Кирил Ананиев и Владислав Горанов – роднините, които съсипаха финансово България

„Кирил Ананиев е нарушил закона, изнасяйки информация, която е данъчноосигурителна тайна. Прокуратурата трябва да се заеме с това. Как тази информация е излязла на пресконференция на една политическа партия?

Това ми говори, че държавата се управлява не по правилата и законите, а с телефонни обаждания и с натиск“, обяви пред Нова телевизия служебният финансов министър Асен Василев.

Калина Паскалева с дела за клевета и изнудване ! “Задоволителката на Бойко” с над 30 дела !

За него е проблем, че бившият финансов министър Кирил Ананиев е взимал номера от вътрешни проверки, до които самият Василев няма достъп. Той смята, че изнасяйки тази информация, Ананиев е нарушил закона, и призова прокуратурата да се самосезира.

Проверка по рама

Спецов подпука Стъки с данъчна ревизия ! Освен него ще проверят и Юлияна Дончева !

Василев коментира и обвиненията от ГЕРБ, че Румен Спецов е спекулирал с данъци.

„Аз съм проверил данните, доколкото имам достъп за тях. Спецов и аз вече обяснихме. Ако министерството пусне проверка, ще кажат, че замитаме следите.

Проверката е насочена към главният прокурор, не мисля, че той може да бъде обвинен в пристрастие. Ако се открият нарушения, ще се вземат действия. Аз не очаквам проблем“, каза министърът.

Според него това е раздухване и набеждаване на хора без факти.

„Миналата година половината държавни харчове са минали с обществени поръчки, другата половина са минали без. Били са избирани подизпълнители на най-различни фирми и ведомства. Ние можем да направим следното – всички неща да минават през обществени поръчки и да затегнем контрола.

Един такъв проект са обществените поръчки за горивото за отопление. Там има много порочна практика – пуска се поръчката с висока акцизна ставка на горивата, след което се купува гориво с по-ниска акцизна ставка. Разликата е 30 лв. на тон. Има дупка в обществените поръчки“,

От финансовото министерство са решили да спрат да изплащат средствата от фактури, които са с различни акцизи.

Що се отнася до инхаус процедурите – те ще започнат да се качват публично. Опитва се и ограничаване на подобни процедури само до най-спешните.

Малко по-рано днес, както Narod.bg вече писа, дойде новината, че Националната агенция по приходите (НАП) е започнала данъчна ревизия на всички депутати от глутницата ГЕРБ. Радостната за България вест съобщи покрусеният тартор на бандата гербопитеци Бойко Борисов като част от дълга предизборна реч по време на разходка в планината.

Вижте още: 
Диета без глад

Back to top button