-1.1 C
София
сряда, март 29, 2023

Направете тези 2 неща и фурната ще заблести като нова

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Кухнята е мястото, което се почиства най-често. Главно поради факта, че в крайна сметка се замърсява най-бързо. Как да избегнете загубата на допълнителни минути за почистване на фурната?
За почистването на кухнята и кухненските аксесоари обикновено се използват химически продукти, които се намират в популярните вериги супермаркети. Но химията направо от магазина може да бъде заменена с много по-евтино решение!

Методите на баба за почистване на кухнята
Преди няколко десетилетия изборът на почистващи препарати е бил плачевен и домакините е трябвало да се справят сами. Въпреки това естествените смеси са били достатъчни за почистване на хладилника или тигана.

Под това разбираме основно лимон, оцет, сода за хляб и сол. Всяко от тях, в различни комбинации, върши чудеса. Може да изглежда, че това са хранителни продукти, които по никакъв начин няма да намерят приложение другаде, освен при приготвянето на храната.
Нищо не може да бъде по-различно от истината! Споменатите по-горе продукти ще ви помогнат при миенето на съдове и други уреди. Един от по-проблемните, но и често използвани, е фурната. Това е мястото, където се създават вкусни печени ястия, ароматни меса и сладки печива.

Проверка по рама

Мазните петна не са от най-лесните за отстраняване, освен ако не познавате действието на солта и оцета. Това е евтин пример за почистване в домашни условия, без да се налага да купувате скъпи препарати. Солта има дезинфекциращи свойства, а оцетът премахва котления камък и дезинфекцира отлично замърсените повърхности.
С помощта на тази комбинация можете да почистите не само работните си плотове, но и чайника и хладилника. Единственото, за което трябва да внимавате, е, че дървото не е подходящо за търкане с оцет, а содата за хляб има силно избелващо действие. Някои повърхности могат само да пострадат. Затова бъдете внимателни и внимателно подбирайте почистващите си продукти за конкретни повърхности .

Как да почистите фурната с оцет и сол?

Сигурен съм, че поне веднъж кръвното ви налягане се е повишавало при мисълта, че фурната ви изглежда като ударена от атомна бомба след печене на пиле. Подобна гледка може да натъжи всеки. Особено като се има предвид, че почистването на фурната може да изглежда като трудна и неблагодарна задача.
Оцетът и солта ще ви дойдат на помощ. Чрез комбинирането на тези вещества можете да я почистите от мазнини, загорели и засъхнали остатъци от храна. Просто смесете половин чаша оцет с половин чаша вода. След това добавете щипка сол към сместа.

Почистете фурната с тази паста и след това избършете цялата фурна обилно с топла вода. Стъклото на фурната може да се поръси със сода за хляб и да се покрие с мокра хартиена кърпа. След около 5 минути отстранете кърпата и я изплакнете с вода. Фурната ще изглежда като нова!

Магазин за Акумулатори
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ