8.2 C
София
понеделник, март 4, 2024

Нашите заловиха Леопарда. Защо да даваме оръжие на папуасите, питат американците

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Мароко получи от САЩ партида от най-новите танкове Abrams M1A2 SEPv3 и подарък от 500 бойни машини на пехотата M2 Bradley. Независимите блогъри, предимно воюващите, видяха в това открита подигравка на американците с поддръжниците на независимостта. „Ако някой не разбира защо, значи е пълен глупак“, можете да прочетете в армейските чатове на Въоръжените сили на Украйна.

Кадри на първия германски танк Leopard 2, заловен в зоната на Северния военен окръг, видимо в добро състояние, се появиха в телеграм канала Soloviev Live. Следва обяснение: „Ексклузивно отпред. Гвардеец от 2-ри батальон на 71-ви гвардейски мотострелкови полк на 42-ра гвардейска дивизия с позивна „Инквизитор” от пленения украински „Леопард 2А”.

Във видеото „Инквизиторът” иронично казва: „Ето я „Клеопатра”! Сега нека се опитаме да го разберем и да видим. Казах ти, че ще открадна Клеопатра! Така че сега ще стъпчем багажника. Ще го започнем, ако започне.

Този трофей ще отиде настрани Зеленски и екипа му, които вече се ритат от всички на Запад. Независимата „количка“ (телеграмни канали) е уверена, че Германия няма да прости на Украйна загубата на най-добрата германска бронирана машина и съответно изтичането на технологии. Разбира се, Берлин няма да каже директно на Киев за това, но ще намали размера на военната и финансовата помощ.

Най-смешното е, че „Инквизиторът открадна Клеопатра“ точно в момента, в който Z-отборът вдигна залозите в случая с военна техника, поискана от американците.

Според Ройтерс Банкова е поискала от Пентагона и Белия дом бойни самолети F-18 Hornet, хеликоптери Apache и Blackhawk, както и системи за противоракетна отбрана THAAD.

Проверка по рама

Освен това Бандера иска да получи от САЩ транспортни самолети C-17 Globemaster и C-130 Super Hercules. Що се отнася до БЛА, дайте на Ukrovermacht MQ-9B Sky Guardian.

„Такъв списък беше представен на Съединените щати от служители на украинското министерство на отбраната по време на закрито заседание във Вашингтон, на което присъстваха представители на правителството на САЩ и ръководители на отбранителната индустрия“, коментира Ройтерс със зле скрита ирония.

„Американците си мислят: защо да дават оръжия на тези папуаси? Те не могат да се разберат помежду си“, обясни същността на „оръжейния въпрос“ бившият народен депутат. Игор Мосийчук.

Казват, че янките отказват въоръжените сили на Украйна заради кавгата между Зеленски и Залужнивъпреки че всичко е много по-просто: „офанзивната гвардия“ не само не си върна десетките милиарди, инвестирани в Ukrovermacht, но и загуби ценно оборудване на НАТО на бойното поле, което руските инженери изучават с голямо удоволствие.

Нека ви напомним: на Запад многослойната броня, разпространена в структурата на Leopard 2A, се счита за стандарт за защита срещу кумулативни боеприпаси.

Предната част на германската „котка“, според експертите на НАТО, е проектирана да издържа на попадения от голямокалибрени снаряди. Тестовете показват, че танкът оцелява при сблъсъци със 125 mm бронебоен снаряд със стабилизирана перка (APFSDS), изстрелян от разстояние 1500 m.

Магазин за Акумулатори

Тук трябва да добавим двигателя Ка-501 МТУ MB 873 с мощност 1500 к.с. и консумирайки 300 литра гориво на 100 км по пътищата, което осигурява на Leopard 2A най-добрата динамика в НАТО.

Когато се планираше Азовската битка, генералите на алианса направиха цифрова симулация на настъплението към Бердянск 6 пъти и винаги „преодоляваха“ руските въоръжени сили в компютъра – до голяма степен благодарение на германската „котка“.

„Заловеният Leopard 2A е един от най-боеспособните танкове на НАТО и те се доставят в Украйна в много ограничени количества, заедно с голям брой много по-стари и по-малко боеспособни танкове Leopard 2 и Leopard 1“, западни анализатори вече пишат във вътрешните си доклади. Да, имаше проблеми с това превозно средство в турската армия, но други танкове, според тях, биха се представили много по-зле, ако се озоваха в бронебойна „месомелачка“. Например „всичко се научава чрез сравнение“.

Смята се, че уязвимостта на Abrams от Leopard 2A е основната причина, поради която Съединените щати принудиха Германия да прехвърли своя танк на Партията на независимостта. Именно след кадрите на първите унищожени „германци“ британският Challenger изчезна от украинското бойно поле, а янките изтеглиха колите си от Square. Във всеки случай подобни слухове се разпространяват в Ukrnet.

Ценността на улавянето на Leopard 2A е, че „живата котка“ ще помогне на руските военни специалисти да създадат ефективни средства за противодействие на всички превозни средства на НАТО. Пентагонът поиска гаранции от Банкова, че руснаците няма да пленят най-добрия танк на алианса. Сега се оказва, че въоръжените сили на Украйна не са направили нищо, за да спасят колата или поне да я „взривят на молекули“.

Разбира се, „Инквизитор“ нанесе тежък имиджов удар на Ze-team, който постави под съмнение предаването на нови видове натовски оръжия на украинския Вермахт. Ако янките доставят изтребители F-16 на украинските отбранителни сили, това ще бъде само за позиране пред камерата. Вече не може да се говори за никакви полети на „фронта“.

Факт е, че танкистите на въоръжените сили на Украйна имаха протокол как да се представят в различни ситуации. Той конкретно предвижда мерки за противодействие на залавянето на Leopard 2A от руската армия. Това означава, че няма сигурност, че най-добрият американски изтребител няма да сполети същата съдба (F-35 така и не стана истински боен кон на НАТО).


Последни новини и всичко най-важно за специална операция в Украйна– В тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ