17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Нека очарованието продължи: Как да накараш парфюма да ухае цял ден?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ако не искате да носите бутилка от любимия си парфюм със себе си навсякъде, тогава трябва да потърсите други начини за „удължаване на чара му“. Всъщност всичко зависи от това колко правилно използвате парфюма, къде и кога го нанасяте.

Как да накараме парфюма да ухае цял ден?

Правилното място за съхранение

Както всеки друг продукт, парфюмът не понася пряка слънчева светлина. За да може съдържанието на бутилката да ви радва по-дълго, погрижете се за безопасно място за съхранение на парфюма. Не е добре да го държите и там, където влажността е висока, тоест в банята. Най-добре е да поставите парфюма на нощното шкафче, но не близо до отоплителен уред.

Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му

Това е въпрос на време

Проверка по рама

Колкото по-висока е концентрацията на активни екстракти в един парфюм, толкова по-дълго ще издържи. Все пак трябва да се прави разлика между парфюми, парфюмирани и тоалетни води. Първите, разбира се, ще ви радват най-дълго, но все пак не безкрайно. За да удължите трайността на аромата, професионалистите препоръчват да използвате парфюма не непосредствено преди излизане от дома, а поне половин час преди това. Най-добре е да нанесете парфюм след сутрешния душ. Върху чиста кожа разкрива всичките си нотки и издържа по-дълго. Още по-голям ефект може да се получи, ако първо нанесете върху кожата тънък слой лосион. прави впечатление, че „запазва“ миризмата.

Въпрос на място

Правилните точки за парфюма са така наречените импулсни зони, тоест тези, в които има повече съдове: китките, вдлъбнатината между гърдите, свивките на лактите и коленете, задната част на главата и шията. Тези зони са най-топлите, така че ароматът ще се „затопли“ отвътре и ще мирише по-силно.

Как правилно да си слагаме парфюм, за да ухае цял ден?

Не докосвайте

Слоят парфюм трябва да остане непокътнат, ако искате да ухае дълго време. Може да е трудно, но навикът да не докосвате местата, където е нанесен е това, което ще ви осигурява ароматен „облак“ за целия ден. Докосванията просто изтриват горните нотки на парфюма, а долните бързо се изпаряват след тях.

Магазин за Акумулатори

Ароматът ще „работи“ още по-добре, ако му осигурите „екип за поддръжка“. Говорим за други продукти за лична хигиена, но, разбира се, не която и да е марка, а същата (и същата линия) като самия парфюм. Ако след използване на душ гел, мляко или крем за тяло, нанесете и парфюм, тогава ароматът определено ще се задържи до вечерта.

Но какво да кажем за косата?

Много момичета обичат да парфюмират косата си. Разбираемо е: косата перфектно съхранява любимия аромат, но косата страда от алкохола, на базата на който се правят парфюмите. Ако наистина не искате да изсушавате косата си, купете парфюмирана мъгла – тя не само ще създаде ароматен облак около вас, но и ще овлажни косата ви. Съставът на мъглата често включва минерални компоненти, които правят косата не само парфюмирана, но и силна и блестяща.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ