България

Невероятно! Прокуратура рови в чекмеджето на Бойко с €1,5 млн. евро и кюлчетата злато

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите – около 1,5 млн. евро и кюлчетата от снимките, които са правени в спалнята на правителствената вила „Секвоя“, ползвана от бившия премиер Бойко Борисов, съобщи БНТ.

От държавното обвинение потвърдиха пред „Сега“, че работят по темата, но отказаха коментар. Не става ясно защо проверката по серийни номера не беше извършена още преди година, когато прокуратурата започна разследване по разпространените снимки, на които се вижда чекмедже пълно с банкноти и златни кюлчета.

Вместо това държавното обвинение спря проверката заради липса на данни за престъпление. Снимките се появиха в публичното пространство през лятото на 2020 г., след това прокуратурата няколко месеца отказваше да започне разследване.

Тогава беше съобщено, че „не може да се установи на кои дати са направени снимките, дали виждащите се в отворено чекмедже банкноти са истински, какво е тяхното количество и общата им номинална стойност, както и дали правоъгълните жълти на цвят предмети в чекмеджето са златни, нито чия собственост са те“, предаде „Сега”.

Проверка по рама

Очевидно вътрешното убеждение на наблюдаващите прокурори по делото се е изменило, щом към днешна дата са решили да продължат с разследването, като изискат от БНБ проверка на серийните номера. Все още обаче не е ясен и авторът на снимките.

По думи на Борисов става въпрос за „прекрасна госпожа“, която нарече Мата Хари.

Въпреки че бившият премиер от СИК беше разпитан по случая, прокуратурата съобщи, че не е установено кой е направил снимките.

Материалът Невероятно! Прокуратура рови в чекмеджето на Бойко с €1,5 млн. евро и кюлчетата злато е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button