България

Новина на Новините Днес! Ето как пионките на Бойко крадат морски имоти в Каварна, каква е ролята на Цонко Цонев?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Подкрепеният от Бойко три мандата кмет на Каварна Цонко Цонев се набърка в поредната далавера с имоти край морето. Познатият като Кметъла настоящ общинар, заедно със своята политическа съдружничка Дарина Маринова, стоят зад врътка с парцели в местността Божурец, разкри източник на Новините Днес от морската община.

Важно уточнение е, че на местните избори през 2019 г. Маринова бе водач, а Цонев – на второ място в листата на местната коалиция „Атака” (ПП „АБВ“, ПП „АТАКА“). Водещата партия в тоя сбирток е друга патерица на ГЕРБ, която вече залезе от политическата сцена.

В момента бившият началник отдел „Общинска собственост” Дарина Маринова също е общинар.

Каква е врътката

Проверка по рама

Областният управител на Добрич – Васил Карапанчев, върна две решения на ОбС-Каварна за разпореждане с имоти, който местният парламент не е имал право да гласува, тъй като те са държавна собственост.

До спирането на процедурата се стигна, след като стана ясно, че по времето на екс кмета Цонко Цонев и тогавашната му шефка на отдел „Общинска собственост“ – Дарина Маринова, терените са деактувани от държавни в общински, но този факт не е отразен в актовите книги за държавна собственост.

Областният управител връща решения на ОбС- Каварна, 378 и 381 за разпореждане с общинска собственост по реда на контрол за законността на решенията. Двете касаят прекратяване на съсобственост от 63 и 50 кв.м в местността Божурец.

Проверката на Областна администрация заключава, че решенията на ОбС-Каварна, са незаконосъобразни и ще бъдат отменени от областния управител, на основание чл. 7, ал.1 от ЗДС.

Съгласно него незаконосъобразно е актуван имот – държавна собственост, като общински, актът за общинска собственост се отменя със заповед на областния управител.

Незаконосъобразността при съставянето на акта за общинска собственост може да бъде резултат на допуснато нарушение на материалния закон, може да бъде резултат и на допуснато нарушение на установените административнопроизводствени правила за това.

Магазин за Акумулатори

В край сметка факт е, че имаме имоти, деактувани от държавни в общински, което не е отразено в актовите книги за държавна собственост.

Областният управител връща решения на ОбС- Каварна, 378 и 381 за разпореждане с общинска собственост по реда на контрол за законността на решенията. Двете касаят прекратяване на съсобственост от 63 и 50 кв.м в местността Божурец.

Проверката на Областната администрация заключава, че решенията на ОбС-Каварна са незаконосъобразни и ще бъдат отменени от областния управител на основание чл. 7, ал.1 от ЗДС.

Съгласно него незаконосъобразно е актуван имот – държавна собственост, като общински, актът за общинска собственост се отменя със заповед на областния управител.

Незаконосъобразността при съставянето на акта за общинска собственост може да бъде резултат на допуснато нарушение на материалния закон, може да бъде резултат на допуснато нарушение на установените административнопроизводствени правила за това, а може да бъде резултат и на двете.

Каква е причината Цонев – кандидат за общински съветник от местна коалиция АБВ+АТАКА, на последните местни избори и кандидатката за кмет от АБВ – Дарина Маринова, да не изпълнят служебните си ангажименти по вписването на промените по отношение деактуването на имотите, не е ясно.

Те не уведомяват за променения статута на терените и Областна администрация Добрич. Пропускът е още по- натрапчив, като се знае, че Цонко Цонев, и Дарина Маринова са юристи по образование с дългогодишен административен опит.

Материалът Новина на Новините Днес! Ето как пионките на Бойко крадат морски имоти в Каварна, каква е ролята на Цонко Цонев? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button