18.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

НОВИНА от германски журналист: Д-р Ружа изпрала чували пари на мафията с OneCoin

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Екстрадирането в Америка на българката Ирина Дилкинска, която е работила за криптокралицата Ружа Игнатова, отново отвори темата за това къде е тя и дали е жива, след като е в неизвестност повече от пет години. Броят на ощетените и заведените дела продължават да растат като сумата надмина 4 млрд. долара.
Ирина Дилкинска е била човекът за пране на пари на Ружа Игнатова.

Тя е била отговорна заедно с други да построи мрежа от фирми по цял свят, за да пере парите на жертвите на измамата, прехвърляла е парите по различни мрежи. Това каза режисьорът на филма за криптокралицата – журналистът Йохан фон Мирбах.
Тя е била официално на чело на правния отдел, твърди фон Мирбах. Той обясни, че разполага с вътрешни документи, в които Дилкинска е посочена под номер 9 във фирмената листа. “След изчезването на Ружа тя е станала още по-важна. Работила е още 2 години за OneCoin и след това е приключила”, разказа режисьорът. Той я определи като “важен човек за цялата мрежа”.

Освен в листа със служители, името на Дилкинска присъства и на много вътрешни документи на OneCoin. “Това показва, че тя е била много важна”, смята той.
По думите му дори да не е знаела произхода на парите, с които работи, действията на Дилкинска за наказуеми. “Когато човек трябва да придвижва големи суми пари по цял свят, да ги пере и да не плаща данъци – това само по себе си е наказуемо. В този ред на мисли е без значение дали е знаела какъв е произходът на парите”, посочи режисьорът.

Проверка по рама

Фон Мирбах разказа още, че след успеха на OneCoin във фирмата са идвали повече пари, отколкото самата Ружа си е мислила.
“Налице са били огромни проблеми парите да бъдат изпрани. Имало е много пари кеш.

В офиса в София са пристигали хора с пачки в кеш, които са искали да ги обърнат в OneCoin. Сред тях са били и криминални личности. Искали са и да ги изперат”, каза журналистът.

Игнатова е притежавала пентхаус в Лондон, построила си е вила в Созопол, карала е скъпи коли и е купувала само луксозни стоки и диаманти.
„Било й е все едно. Когато получаваш стотици милиони на сметката си, каквото като харчиш по милион на ден?”, каза режисьорът, според когото Игнатова е празнувала рождени дни, които са стрували 800 000 евро.

Материалът НОВИНА от германски журналист: Д-р Ружа изпрала чували пари на мафията с OneCoin е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ