17.8 C
София
понеделник, май 27, 2024

Новините Днес разкри: Ето я психиатричната експертиза на Радостин Василев, годен ли е за депутат? (ЕКСКЛУЗИВЕН ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Депутатите от всички парламентарни групи в 49-ото НС обсъждат днес Радостин Василев и неговото психично състояние. С помощта на народен представител от „Продължаваме промяната“ редакцията на Новините Днес се сдоби с част от документите, които са постъпили при председателя на НС Росен Желязков във връзка с искане от главния прокурор Иван Гешев за сваляне на имунитета на депутата от ПП Радостин Василев.

Става въпрос за досъдебно производство № 299/22 г., по което Василев е проверяван и разследван за отправени от него на 13 юни 2022 година заплахи, с които се е опитал да принуди депутата Христинка Иванова да напусне парламентарната група на „Има такъв народ“ и 47-ото Народно събрание.

Припомняме, че Радостин Василев изгря на политическата сцена след като влезе в 47-ия парламент с листата на ИТН. По-късно той бе и министър на спорта в правителството на Кирил Петков от квотата на ИТН.

След като партията на Слави Трифонов излезе от управляващата коалиция и свали правителството на Петков, Василев премина в редиците на ПП.

Проверка по рама

Оглавявайки преврата в ИТН, през юни 2022г. Василев обяви, че той и петима депутати от ИТН напускат партията на Трифонов и застават в подкрепа на правителството на Кирил Петков.

Последва реакция от Тошко Йорданов от ИТН с огласяването на запис на телефонен разговор между Василев и Иванова, който според Йорданов и самата Христинка Иванова е пряка заплаха към нея от страна на Радостин Василев.

Незабавно още на 26 юли 2022г. Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство, като от внесеното в 49-ото НС искане от главния прокурор се разбира, че държавното обвинение е събрало достатъчно доказателства за привличането на Радостин Василев към наказателна отговорност, като за целта е необходимо парламентът да свали имунитета му.

В искането до председателя на Народното събрание става ясно, че събраните доказателства са достатъчни за привличане на депутата като обвиняем, защото чрез заплашване направил опит да принуди народния представител Х. И. (бел. ред. Христинка Иванова) противно на убежденията и волята ѝ да напусне парламентарната група на парламентарно представена партия в 47-ото Народно събрание, както и парламента, аргументира се прокуратурата.

Народен представител от ПП, пожелал да остане анонимен, любезно предостави на Новините Днес части от експертизата, която, според него, мотивирала част от народните представители да се притесняват за психичното състояние на Василев и бъдещите му изцепки.

Няма как да подминем заключението на специалистите, които определят Радостин Василев като личност, „с ясно изразени нарцистични нагласи и нереалистично завишена самооценка, която е базирана основно на постигнатия социален статус.“

Магазин за Акумулатори

Притеснителното е заключението, с което Радостин Василев се категоризира от медицинските специалисти като „…себеотносен е и при несъгласие от негова страна се наблюдава ескалация в поведението и комуникацията, изразяваща се в закани и вербална агресия, в случаите, косато е възпрепятстван-по пътя към целта, е възможно да се прояви като импулсивен и реактивен.

Способен е да погазва принципи и норми когато в процеса на професионално или йерархично израстване се сблъска с препятствия.“

Неминуемо следва да се постави въпросът за ГОДНОСТ НА  ЧАСТ ОТ ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ, които формират и създават бъдещия правов ред в България от една страна и определят бъдещето на нацията. Притеснителното в случая е, че става въпрос за депутати от водеща политическа сила, заявила претенции за новото начало, за бъдещето на страната ни, и ясни намерения за промяна.

Вероятно неслучайно съдебните психолози са посочили, че Радостин Василев има „добре изградени умения за манипулиране на впечатленията, служи си добре с похвати, свързани с вменяване на вина на отсрещната страна, за да получи онова, което иска.“

Ако Радостин Василев е склонен да бъде краен с цел да запази властовите си позиции и да е в управлението на държавата, то „Продължаваме промяната“  следва незабавно да даде отговор на обществото за ролята на партията и лидерите й в националния живот и не е ли това подмяна на едни ценности с други в угодна за партията посока.

В психологическото заключение четем-„Възможно е ако усещането му за властова стабилност и значимост бъде застрашено да приложи натиск, за да предотврати евентуални загуби.“

Предоставяме на читателите на Новините Днес и съдебно психолого-лингвистичната експертиза, която депутатите си разменят по-между си за състоянието на Радостин Василев:

Материалът Новините Днес разкри: Ето я психиатричната експертиза на Радостин Василев, годен ли е за депутат? (ЕКСКЛУЗИВЕН ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ